szerző:
hvg.hu

Vészhelyzetek esetén kapcsol emberi operátort az Uber alkalmazásban nemrég felfedezett telefonszám.

Egy ingyenesen hívható segélykérő számot működtet az Uber néhány amerikai szolgáltatási városban. Az elsőként a Quartz által ismertetett 800-353-8237 (800-353-UBER) jónéhány helyen be van építve az alkalmazásba, és azt is tudni lehet róla, hogy valamiféle segélyhívóként működik.

Hogy pontosan mikor is kell tárcsázni a számot, azt nem tudni, hiszen a legkomolyabb, éles helyzetekre természetesen a 911-es segélyhívót javasolják az amerikai utasoknak. Az Uber hivatalos megnevezése szerint a 800-as szám a “kritikus biztonsági vonal”, és a hívást nem automata, hanem rögtön egy ember fogadja.

©

Az Uber illetékese a The Verge-nek most azt a példát hozta, hogy ezt a telefonszámot kell hívniuk az amerikai utasoknak például akkor, ha valamit (mondjuk egy fontos gyógyszert) az Uber autóban hagytak. Ilyen értelemben a telefonszám inkább amolyan “ügyfélszolálati” funkciót lát el. Rossz hír viszont, hogy a magyar utasok számára egyelőre nem működtetnek hasonló hotline-t.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!