szerző:
hvg.hu

Mindössze nyolc óra alatt lett egy Donald Trumphoz írt és a Facebookon közzétett nyílt levél a világ legtöbbet megosztott posztja.

Nyolc óra alatt a világ eddig legtöbbször megosztott posztja lett a Facebookon a Humans of New York nevű oldalon egy Donald Trumphoz írt nyílt levél - írja a GlobalFlare.

Az általában a New York-ban élő emberek történeteit megosztó Humans of New York oldalnak több mint 17 millió követője van, hétfőn pedig az oldal mögött álló újságíró, Brandon Stanton itt tette közzé a Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiránsnak írt nyílt levelét.

A posztot nyolc óra alatt több mint 700 ezren osztották meg, holott eddig a legtöbbet megoisztott poszt csak 623 ezer megosztást ért el. Jelenleg a nyílt levelet már több mint egymilliószor megosztották.

An Open Letter to Donald Trump:Mr. Trump,I try my hardest not to be political. I’ve refused to interview several of...

Posted by Humans of New York on Monday, 14 March 2016

Stanton a nyílt levélben egyébként arról ír, hogy bár semmiképp sem akart politikával foglalkozni, most úgy érzi, mindenképp fel kell szólalnia az erőszak és az előítéletek ellen, Trumppal szembeszállni pedig szerinte már nem politikai, hanem morális döntés kérdése, főleg azok után, hogy a jelölt rasszista képeket osztott meg, fehér felsőbbrendűségről beszélt és arról, hogy a terroristák családjait meg kellene kínozni, a muszlimokat pedig kivégezni.

Stanton a Humans of New York oldalon miniinterjúkat posztolt különböző, New York-ban élő emberekkel, erre visszautalva azt írta, rengeteg muszlimmal és menekülttel interjúzott az elmúlt években, de egyikük sem volt gyűlölködő, Trump azonban igenis az.

Ha érdeklik a Facebook érdekességei, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!