szerző:
hvg.hu

A Google hónapok óta dolgozik az új dizájnon, amit néhány héten belül mindenkinél bekapcsolnak. Megmutatjuk, hogy fog majd kinézni a böngésző.

Jelenleg még a 49-es verziószámú Chrome fut a Maceken és a windowsos gépeken, az ütemterv szerint pedig április 8-tól már mindenki az 51-es verziót használhatja majd. A legnagyobb változás a dizájnban lesz.

A böngésző legfelső sávja áttetszővé válik, ami egy sokkal letisztultabb, a Safarihoz hasonló megjelenést eredményez. Bár a lapsor az OS X alatt jelenleg is felveszi a háttér színét, a jövőben a háttérben futó videót is látni lehet majd.

A jobb felső sarokban található, a Google Chorme személyre szabását és beállításait lehetővé tévő gomb is átalakul, a három csík helyett pedig három pontot kell majd keresni, vagyis összhangban lesz a mobilos verzióban megjelenő menüvel.

©

A jövőben sokkal sötétebb tónust kap az inkognitó módban való böngészés, emellett a Chrome-nak kiválasztott stílus is megmarad. Hasonló árnyalatban jelennek majd meg a fejlesztői eszközök is.

©

Mindemellett számos egyéb területen is javít a felhasználói élményen a Google, beleértve a beállításokat, azon belül is az előzmények és a könyvjelzők kezelését. A böngésző új dizájnjának néhány eleme már most is elérhető, ha azonban valaki a kíváncsi rá, hogyan fog kinézni a ráncfelvarráson átesett Chrome, erről a linkről letöltheti a fejlesztők számára készített Chrome Canaryt, ám nem árt vele vigyázni, a Google szerint ugyanis gyakran teljesen összeomolhat.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!