szerző:
hvg.hu

A facebookos eszköz segítségével gyorsan ellenőrizhetjük, hogy a Brüsszel környékén tartózkodó ismerőseink jól vannak-e.

A korábban főleg természeti katasztrófák idején aktivált funkciót mostanában sajnos egyre többször kapcsolják be terrorcselekmények miatt. A brüsszeli repülőtéren és a metróban történt robbantások után kissé megkésve, de 11 óra után nem sokkal elérhetővé vált a személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló eszköz.

©

A személyes biztonság ellenőrzésére szolgáló oldalon két dolgot lehet tenni. Aki a belga események környékén tartózkodik, az egyetlen gomb megnyomásával jelezheti ismerőseinek, hogy őt nem érte baj. Ugyanígy fordítva is igaz: aki felmegy az oldalra, az rákereshet a Brüsszelben tartózkodó ismerőseire, hogy biztonságban vannak-e. A Facebook automatikusan kilistázza a profiljuk alapján az érintett területen lévő ismerősöket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!