szerző:
hvg.hu

A mozgó tartalmak megjelenítése gondot okozhat a Chrome-nak, de egy egyszerű beállítással zökkenőmentessé tehetjük a böngészőt.

A Google által csak finomgörgetésnek nevezett funkció nem mindenki számára jelent ugyanolyan előnyt. Ennek lényege, hogy sokkal könnyedebbé teszi a görgetést azokon az oldalakon, ahol animált tartalmak is vannak, azonban ez nem mindenkinél működik jól. Szerencsére az újdonságot három egyszerű lépésben ki is lehet kapcsolni.

Először írja be a böngésző címsorába (például innen kimásolva) az alábbi címet: chrome://flags/#disable-smooth-scrolling. Ezután nincs más dolga, minthogy kattintson az alatta lévő Kikapcsolás linkre, majd indítsa újra a böngészőt. A Chrome ezután újra a korábbi módon működik. Ha valamiért mégis szeretné visszakapcsolni a finomgörgetést, az előbbihez hasonló módon teheti meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!