szerző:
hvg.hu

Rossz és felesleges is volt a Chrome egyik eleme: egyrészt jobban lefogta a gépet a böngésző, miközben szinte senki sem használta.

Nem nevezhető épp sikertörténetnek a Google asztali gépekre szánt alkalmazásindítójának története. A jelek szerint olyan kevesen használták, hogy a cég a Windowst, a Linuxot és az OS X-et futtató gépekről is eltávolítja.

©

Az indító eddig a tálcán kapott helyet. A Google célja az volt, hogy a segítségével elmossa a határokat az asztali gépeken és a weben futtatott appok között, a cég tapasztalatai szerint azonban a felhasználók inkább a Chrome böngészőben indították ezeket, így nincs értelme tovább a gépeken hagyni.

Hogy pontosan mikor tűnik el, azt nem lehet tudni, a Google közlése szerint a következő hónapokban mindenkinél sor kerül erre. Viszont a folyamat júliusig biztosan befejeződik. Azon túl, hogy a lépés a kihasználatlanság miatt logikus, más szempontból is jól jön a cégnek. A Chrome böngészőt ugyanis sokan bírálják azért, mert sok memóriát használ és sok energiát fogyaszt, így igyekeznek olyan megoldásokat kitalálni, amelyekkel növelhetik a felhasználói élményt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!