szerző:
hvg.hu

A jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet a Facebook az élő videózásra, legalább is erre utal Zuckerbergék legújabb fejlesztése. Miután a közösségi oldalon február óta a világ bármely pontján lehet közvetítést indítani, a cég szeretné, ha az adások minél több emberhez érnének el.

Világszerte bekapcsolta a Facebook az új, élő videoközvetítéseket segítő újdonságát. A webes felület Alkalmazások listájában található Élő videó egy olyan, interaktív térképre visz, ami valós időben mutatja, hogy a világ mely részéről zajlik éppen közvetítés. A térképen a helyeket kék pöttyök jelzik: minél nagyobb, annál többen nézik az adott streamet, miközben a képernyő bal oldalán a fontosabbakat nézettségi sorrendben láthatjuk.

©

Ha egy közvetítést jelző pötty fölé visszük az egeret, egy felugró dobozban megjelenik a videó, valamint az is, hogy ki indította, és az adott pillanatban éppen hányan nézik. A pontra kattintva kapcsolódhatunk a műsorhoz. Egy bizonyos nézőszám fölött a Facebook azt is megmutatja, a világ mely részéről követik azt figyelemmel.

©

A funkció egyelőre úgy tűnik, csak fékezett habzással üzemel, a térképen ugyanis gyanúsan kevés élő videó jelenik meg. Még úgy is kevésnek tűnik, hogy az időeltolódás miatt természetes, hogy nem minden régió izzik egyszerre.) A térkép mobilon egyelőre nem elérhető, és a webes változatban sem mindenkinél még, pár napon belül azonban mindenki fiókjához hozzáadják. Ha önnél már bekapcsolták, a funkciót ezen a linken próbálhatja ki.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!