szerző:
hvg.hu

A legnagyobb amerikai techcégek közös adatbázist építenek, ezzel segítve elő a terrorizmus elleni harc győzelmét.

Minden eddiginél komolyabb esély nyílik arra, hogy kiszoruljon az online térből a terrorizmus. A napokban a legnagyobb amerikai techcégek: a Facebook, a Microsoft, a Twitter, valamint a Google által üzemeltetett YouTube nyilatkozatban jelentette be, hogy közös adatbázist hoz létre a terrorista tartalmak kiszűrésére.

A bejelentés szerint a cégek hamarosan elkezdik megosztani egymással azoknak a szélsőséges képeknek és szövegeknek az adatait, amiket korábban már töröltek a saját szolgáltatásukból. Az általuk kidolgozott technológiával képesek lesznek szűrni az erőszakos terrorista képeket, a toborzásra szolgáló videókat vagy képeket, szövegeket. Az ezeknek az adataiból összeálló digitális ujjlenyomat aztán bekerül a közös adatbázisba, így ezek után bárhol felismerhető lesz a nemkívánatos tartalom.

A cégek szerint ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy azt azonnal törölni fogják a platformokról. Mielőtt ez megtörténne, a vállalatok megvizsgálják, hogy a felhasználási szabályzatot sérti-e az adott tartalom.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.