szerző:
hvg.hu

A legnagyobb amerikai techcégek közös adatbázist építenek, ezzel segítve elő a terrorizmus elleni harc győzelmét.

Minden eddiginél komolyabb esély nyílik arra, hogy kiszoruljon az online térből a terrorizmus. A napokban a legnagyobb amerikai techcégek: a Facebook, a Microsoft, a Twitter, valamint a Google által üzemeltetett YouTube nyilatkozatban jelentette be, hogy közös adatbázist hoz létre a terrorista tartalmak kiszűrésére.

A bejelentés szerint a cégek hamarosan elkezdik megosztani egymással azoknak a szélsőséges képeknek és szövegeknek az adatait, amiket korábban már töröltek a saját szolgáltatásukból. Az általuk kidolgozott technológiával képesek lesznek szűrni az erőszakos terrorista képeket, a toborzásra szolgáló videókat vagy képeket, szövegeket. Az ezeknek az adataiból összeálló digitális ujjlenyomat aztán bekerül a közös adatbázisba, így ezek után bárhol felismerhető lesz a nemkívánatos tartalom.

A cégek szerint ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy azt azonnal törölni fogják a platformokról. Mielőtt ez megtörténne, a vállalatok megvizsgálják, hogy a felhasználási szabályzatot sérti-e az adott tartalom.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!