szerző:
hvg.hu

Egy brit férfi úgy döntött, iPaddel navigálja majd azt a második világháborús hajót, amivel kifutott a tengerre. A kikötőt elhagyva viszont eltűnt a wifi.

Sokféle hajóbalesetről hallani a híradásokban, David Carlin azonban minden idők egyik legfurcsább ilyen balesetét hozta össze. A The Next Web beszámolója szerint a férfi egy második világháborús hadihajóval szállt tengerre, amit egy iPaddel navigált volna. A dolog egy darabig ment is, ám amikor kifutott a kikötőből, a készülék elvesztette a wifi-jelet.

Ennek köszönhetően a 15 méter hosszú, fából készült Peggotty egy forgalmas tengeri útvonal felé sodródott, ahol összeütközött egy komppal. A férfi akkor adta le a segélykérő jelzését, amikor a Humber folyó torkolatánál a hajó süllyedni kezdett.

Carlint a megmentése után fefüggesztették, valamint 3000 fontos, vagyis nagyjából egymillió forintos bírságot kapott. Rajta kívül azonban a komp 60 éves kapitánya is hasonló pénzbüntetést kapott, mert nem vette észre a közeledő hajót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!