szerző:
hvg.hu

Otthagyja a Donald Trump szűk körének számító tanácsadótestületet Elon Musk technolgiai guru, aki eddig az elnök józan eszének tartotta magát.

Elon Musk még az amerikai elnökválasztási kampányban adott hangot a véleményének, miszerint Trump “lehet, hogy nem a legjobb ember” az amerikai elnöki tisztség betöltésére. Azután mégis elfogadta a felkérést, amikor az elnökké választott Trump meghívta őt tanácsadó testületébe. Ezt sokan fel is rótták a Tesla-vezérnek, ő viszont azzal reagált: tanácsadóként ő lesz Trump józan esze. Musk szerint semmi értelmbe erőből és ész nélkül támadni Trumpot, ezzel semmit nem lehet elérni, a tanácsadójaként viszont talán érdemben hathat az elnökre egyes kérdésekben.

A tudomány, a technológia és úgy általában a jövő iránt nagy odafigyeléssel lévő Musk még a döntés előtt néhány órával jelezte: mindent megtett azért, hogy az elnök a jó döntést hozza meg. Ezután viszont kiderült: Trump kilépteti az Egyesült Államokat a klímaegyezményből. Sokak mellett Musk is úgy értékelte, hogy ez a rossz döntés. A vizionárius üzletember azonnal reagált: korábbi színvallásához igazodva, úgy tűnik, a Tesla-vezér belátta, hogy Trump nem csak ellenfeleire, hanem tanácsadóira sem hallgat. Musk azt írta Twitter-csatornáján:

“Kilépek az elnöki tanácsadó testületekből. A klímaváltozás valódi. A párizsi egyezményből való kilépés sem Amerikának nem tesz jót, sem a világnak.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!