szerző:
hvg.hu

A Google Maps ezentúl nem csak menet közben mutatja a forgalom intentizátását, hanem már indulás előtt előrejelzi, milyen forgalomra számíthatunk majd út közben.

Az elmúlt időszakban több új funkciót is kapott a Google Maps. Hogy csak a legutóbbiakat mondjuk: az app segítségével megtalálhatjuk az autónkat, ha elfelejtettük, hová parkoltunk vele, egy másik, a héten bekapcsolt új funkciója pedig 230 ezer magyarnak jön nagyon jól. Most egy újabb fejlesztést készített a Google, amit minden autós imádni fog.

Az Android Police szúrta ki, hogy a Google Maps mostantól megmutatja, hogy a kiválasztott útvonalon nagyjából milyen erős a forgalom, illetve a grafikon többi részén azt is láthatjuk, hogy máskor mennyivel lehet rövidebb vagy hosszabb idő alatt elérni az úti célt.

©

Ha ismerős a funkció, az nem a véletlen műve: a Google tavaly novemberben tökéletesítette azt a funkcióját, amivel képes megmondani, hogy egy adott helyen (például egy áruházban) mikor mennyien vannak, ezzel segítve a felhasználót abban, hogy ne akkor menjen oda, amikor valószínűleg a leghosszabb a sor a pénztárnál.

A Google Maps ráadásul azt is jelzi, ha az úton valamilyen torlódás lassítja a forgalmat, illetve azt is megmutatja, hogy várhatóan mennyivel lesz hosszabb emiatt a menetidő.

©

Az Android Police szerint az új funkciót már élesítette a Google, így csak idő kérdése, hogy mindenkinél megjelenjen.

Ha máskor is tudni szeretne a Google Maps új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!