szerző:
hvg.hu

A Mozilla csapata egy remek oldalt készített, ahol gyorsan és biztonságosan lehet akár nagy fájlokat is küldeni, hiszen azokat a címzett 24 óráig tudja letölteni egy link birtokában.

Egyszerű, gyors és biztonságos fájlküldőt mutattunk már korábban, de sokaknak egy új szolgáltatás még szimpatikusabb lehet. Például mert a Send oldal kiválóan megfelel erre a célra, és persze mert a Firefox fejlesztői készítették.

A Mozilla csapatának megoldása nem egyedi, de egyszerű: feltöltjük a megosztani kívánt fájlokat, kapunk egy linket, ezt elküldjük a címzettnek, aki a linkre kattintva a feltöltést követő 24 órában le tudja tölteni a fájlokat. Egy fájl akár 1 GB-os is lehet, ráadásul itthon használva magyar nyelvű az oldal.

Ehhez csak az oldalra kell kattintani, majd a “Válasszon egy fájlt a számítógépen” feliratra kattintva kiválasztani az elküldeni kívánt fájlt, aztán a feltöltést megvárva a “Vágólapra másolás” lehetőségre kattintani.

©

Ezután csak el kell küldeni az így kapott linket, a címzett pedig arra kattintva egy napig tudja letölteni az anyagot.

©

Ha ön 24 órán belül újra az oldalra látogat, listát is talál a feltöltött fájlokról, és ezeket a “Törlés” felirat alatti “X” ikonra kattintva bármikor törölheti, ha meggondolta magát, vagy tudomást szerzett arról, hogy a címzett már letöltötte a fájlt. Itt azt is látja, hogy mennyi ideig él még a link a letöltéshez.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.