szerző:
hvg.hu

Bár még mindig vannak, akik esküsznek a nyomtatás, a nyomtatott könyvek varázsára, a digitalizálódást ez ne érdekli. Legújabb áldozata a nyomtatott Yellow Pages lesz.

A Yell, a Yellow Pages mögött álló vállalat a napokban jelentette be, hogy utolsó nyomtatási ciklusát végzi a legendás kiadványnak, amelyet ezután áthelyez a digitális térbe. A legutolsó 23 millió példány Brightonban fog megjelenni, és nem véletlenül, hiszen itt látott először napvilágot, levédett márkaként, a „Sárga oldalak” kiadvány, még 1966-ban.

A Yellow Pages, levédett márkaként, több mint öt évtizeden keresztül megbízható információforrásként segítette a helyi vállalkozásokat kereső ügyfeleket. Azonban ma már a felhasználók egyre inkább a neten kutakodnak, ezért is lép a Yell. Persze nem adja fel, nem szűnik meg, csak átalakul, oda megy, ahol ma már az üzleti élet tanyázik: az internetre. Digitálisra vált, úgy segíti továbbra is a vállalatokat és az ügyfeleket. A jövőben a yell.com oldalra költözik, ott lehet majd – ingyenesen – keresgélni az információk között.