szerző:
hvg.hu

A Google elkészítette a Gmail alkalmazás újabb, a telefon energiaforrásaival takarékoskodó változatát. A Gmail Go jóval kevesebb memóriát fogyaszt, mint a hagyományos változat.

Az androidos alkalmazások fejlesztői számára komoly fejtörést okoz, hogy sok felhasználónak alsóbb kategóriás mobilja van. Mindez azt jelenti, hogy az app legfrissebb verziója már nem, vagy nem elég hatékonyan fut az adott készülékeken. A Google korábban több alkalmazás (YouTube, Gboard, Google Assistant) egyszerűsített változatát is kiadta, és elkészítette az Oreo csökkentett változatát is, most pedig egy újabbal jelentkezik az 1 GB RAM-nál kevesebb memóriával ellátott készülékek felhasználóinak.

Az olasz forrásra hivatkozó GSMArena beszámolója szerint a Gmail Go egyelőre csak néhány országban elérhető, és csak az Android 8.1 Oreo operációs rendszerre telepíthető, erről a biztonságos weboldalról azonban ön is letöltheti és telepítheti az appot.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!