szerző:
MTI

A legnagyobb európai szoftvercég, a SAP tavalyi működési eredménye 6,35 milliárd euró volt, ami 13 százalékos növekedést jelent az előző esztendőhöz képest.

A felhőalapú szolgáltatások iránti kereslet növekedésének és az év végi szoftverlicencek megújításának köszönhetően nőtt a német SAP szoftvergyártó működési eredménye tavaly. A legnagyobb európai szoftvercég vártnál kedvezőbb 2015-ös előzetes adatait már kedden nyilvánosságra hozták. Ezek szerint az SAP utolsó negyedéves működési eredménye 3 százalékkal, 2,28 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az egész éves működési eredmény 6,35 milliárd eurót tett ki, ami 13 százalékos növekedés a 2014-eshez képest. Szakértők átlagosan 6,3 milliárdot vártak.

©

A negyedik negyedéves működési árrés a vártnál alacsonyabb, 35,9 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 38,9 százalékkal és a szakértők által prognosztizált 37,5 százalékkal. A csökkenő árrés jelzi, hogy a szoftvercég elmozdult a gyorsabban növekvő, azonban kevésbé jövedelmező felhő- vagy internet-alapú értékesítések felé.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!