szerző:
-W-

Schiffer András, gagyi vagy!

Vannak a politikában csekély értelmű medvebocsok, akik egy üzenetrögzítő képességeivel rendelkeznek, és ekként is használják őket a gazdáik. Időnként kazettát cserélnek bennük, kapnak új szót, és akkortól azt hajtogatják, amikor valami tévedés folytán megkérdezik őket bármiről. Limuzinszocialisták, luxusprofit, szemkilövetés, rezsiharc.

A klasszikus példa erre Szíjjártó Péter volt, de neki azóta felvitte Allah a dolgát, és már a három királyoknak magyarázhatja, hogy tőlünk vegyenek szabolcsi almát, kapnak cserébe szobrot a Városligetben. Azóta felnőtt egy-két új generáció – és a zászló még mindig nekik áll. Belőlük lesznek a miniszterek, elvégre gondolkodni ott se kell, sőt ellenjavallt.

Mindez Schiffer Andrásról jutott az eszembe, aki alighanem Orbán minisztere szeretne lenni, vagy legalább szóvivője. Schiffer ugyanis az utóbbi hónapokban konkrétan képtelen interjút adni vagy bárhol megszólalni anélkül, hogy ki ne mondaná: ÁLBALOLDAL.

Kurva unalmas, elnök úr. De már elsőre is ócska volt; mellesleg megkésett visszhangja a nyomi fideszes udvari sajtó álliberálisozásának. Máig se értem, az mit jelentett, talán azt, hogy "idióták vagyunk, és szerintünk az igazi liberális teljhatalmat akar és orosz függést".

Eleve csak egy hülye – nem álhülye, hanem valódi – kezd huzakodni azon, hogy ki az igazibb baloldali. Ennek a szónak nincs értéke; pont ugyanúgy jobb híján használjuk, mint a jobboldalt. Nincs szavazó, aki a benne pislákoló, gazdátlan baloldalisághoz keresne pártot – mert magának sem így fogalmazza meg. Hanem azt kérdezi, miből és hol fog bevásárolni. Főleg, ha az igazi baloldal bezáratja a hipermarketet.

És csak egy igénytelen, ötlettelen ember leli örömét abban, hogy ezt ennyire gondosan beleszője minden megnyilvánulásába. Mi a téma? Megszállási emlékmű? Álbaloldali hiszti. Bajnai? Álbaloldali! Főpolgármester? Másik mozit nézünk, mint az álbaloldal. Különben meg az álbaloldal Demszkyvel se nyerhet. Ellenzéki összefogás? Az az álbaloldal terrorja! Koalíció? Az álbaloldallal ki van zárva. Ki feküdt az ágyacskámban? Az álbaloldal!

Jól van, te vagy az igazi baloldal, Marosán Györgynél is méltóbb utód, csak cserélj már kazettát. Meg igazi gagyi is lettél, mire megnyerted, de biztos megérte.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!