szerző:
MTI

"Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk" – mondta a katolikus egyház feje egy 19 éves padovai diáknak, akit telefonon hívott fel.

A 19 éves mérnökhallgató nemrég levelet írt a pápának – azt nem árulta el, hogy miről –, arra azonban nem számított, hogy az egyházfő felhívja őt telefonon. Márpedig ez történt – írta csütörtöki számában az Il Gazzettino című lap. "Hello, itt Ferenc pápa beszél" – szólt a telefonba vasárnap a pápa, aki rögvest fel is ajánlotta Stefano Cabizzának, hogy tegeződjenek.

A beszélgetés nyolc percig tartott. "Nevettünk és viccelődtünk" – számolt be a mérnökhallgató. "Azt mondta nekem, hogy Jézus és a tanítványai is tegezték egymást" – részletezte, hozzátéve, hogy Ferenc pápa arra kérte, imádkozzon érte sokat. "Megáldott, és én úgy éreztem, nagy erő támadt bennem" – fogalmazott.

Elődjétől, XVI. Benedek pápától eltérően Ferenc szívesen ragad telefont: alkalomadtán felhívja barátait – legyenek akár hívők, akár nem –, de arra is volt példa, hogy újságírókat tárcsázott, hogy beteg hozzátartozóik vagy vizsgaeredmények után érdeklődjön. Miután pápává választották, személyesen hívta fel azt a Buenos Aires-i újságosstandot, ahol előfizetéseit intézte, hogy jelezze, egy ideig nem lesz az argentin fővárosban, így nem kéri a lapokat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!