szerző:
MTI

George Pataki, New York állam volt republikánus kormányzója helyi idő szerint kedd este bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségért folyó küzdelemtől. Az NBC-ben nyilatkozott erről, illetve videót tett közzé két közösségi oldalon. Ezzel a republikánus táborban már csak tizenegy politikus kampányol azért, hogy pártja elnökjelöltje legyen a jövőre esedékes elnökválasztáson.

"Miközben beszüntetem az elnökjelöltségért folytatott kampányomat, bízom benne, hogy a megfelelő embert választhatjuk majd elnöknek" – fogalmazott visszalépésével kapcsolatban George Pataki.

"Olyan valakit, aki képes összehozni bennünket, és aki megérti azt is, hogy a politikusoknak, beleértve az elnököt is, a nép szolgálóinak és nem leckéztetőinek kell lenniük. Bizton tudom, hogy Amerika legjobb idői még előttünk állnak" – mondta.

New York állam volt kormányzója elemzők szerint abban reménykedett, hogy mivel a 2001. szeptember 11-i terrortámadások idején ő állt az állam élén, erre a Republikánus Pártban mind a mai napig emlékeznek, és akkori politizálását pozitívan ítélik meg. A lehetséges elnökjelöltek tévévitáiban azonban nem sikerült áttörést elérnie, és a közvélemény-kutatások sem igazolták reményeit. A politikus egyébként egyszer már átmenetileg felfüggesztette kampányát, akkor azért, mert a veje agyvérzést kapott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!