szerző:
hvg.hu

Megoperálták és stabil állapotban van az a két magyar állampolgár, akik a kedd reggeli brüsszeli robbantásokban sérültek meg. Egyikük a reptéren, a másik a metróállomáson volt a merényletek idején.

A két magyar sérült közül az egyik a metróállomáson volt, amikor a robbanás történt. A délutáni órákban belső vérzés miatt meg kellett műteni egy brüsszeli kórházban, körülbelül délután 3 órára fejezeték be az operációt, állapotát stabilizálták. A férfi az unió melletti állandó magyar képviseleten dolgozik, feleségével kapcsolatban vannak a brüsszeli képviselet munkatársai – mondta délutáni sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A másik sérült, egy helyi cég alkalmazottja, a repülőtéren volt, csonttörést szenvedett, megoperálták egy másik belgiumi város kórházában. Hetekig fog lábadozni, de visszanyeri az egészségét – derül ki a tájékoztatásból. Arról viszont nem beszélt a miniszter, hogy egy férfiről vagy egy nőről van-e szó.

Szijjártó Péter elmondta azt is: a reggeli órákban a repülőtérre érkező budapesti járat utasait Zaventem környéki településekre szállították, az utasok között 18-an hivatalos kormányzati delegáció tagjaként munkacsoportok üléseire mentek volna a belga fővárosba.

A nagykövetség konzuli részlege egész éjszaka ügyeletet tart, a miniszter szerint már eddig is sokan keresték fel őket, de azt kérte: jelentkezzen a nagykövetségen, akinek információra vagy segítségre van szüksége.Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!