szerző:
MTI

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint 2018 ősze "észszerű időpontja" lehet a skóciai függetlenségről szóló esetleges újabb népszavazásnak, de erről döntés még nincs.

A konzervatív párti brit kormány néhány tagjának véleményével ellentétben nem blöff, amikor a skót kormány és ő személyesen az újabb függetlenségi népszavazás lehetőségéről beszél – mondta Nicola Sturgeon skót kormányfő a BBC-nek.

Arra a felvetésre, hogy a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) egyes tisztségviselői részéről már elhangzott 2018 ősze az újabb referendum elképzelhető időpontjaként, Sturgeon azt mondta, addigra már világosan körvonalazódhat, hogy a brit kormány milyen megállapodást érhet el a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről.

Így a jövő év ősze szerinte észszerű időpontja lehet a függetlenségi népszavazásnak, ha Skócia ezt az utat választja.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!