RSS Google Plus

Tóta W.: Magyarnép-mesék

2013. március 25., hétfő, 07:52 • Utolsó frissítés: 2013. március 25., hétfő, 08:36
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A német gyerekhíradó százszor komolyabb annál, amit Orbán hazudik a világról – magyar felnőtteknek. Pont az ilyen felnőttek elszaporodásának próbálja elejét venni a német közszolgálat. Sajnos egyelőre nem Magyarországon.

Baromi vicces, ahogy sorra kiborulnak a drukkerek és szolgák a német gyerektévé rajzfilmjén, sőt maga Orbán Viktor is toporzékolt egyet. Sorolták, bizonygatták, hogy az nem is úgy van, és szörnyülködtek, hogy a német közszolgálat már gyerekek előtt feketíti be Magyarországot. Pedig éppen most bővítettük az Alkotmánybíróság jogkörét, sőt magát az Alkotmánybíróságot is bővítettük egy tök cuki pofával, Juhász Imrének hívják, maga a jóságos Hókuszpók varázsolta elő a seggéből. Továbbá olyan szabad ország vagyunk, hogy majd kicsattanunk a szabadságtól, például nálunk bezzeg simán ki lehet tüntetni három nácit úgy, hogy aki ezt tette, attól meg se kérdezheti senki, hogyan gondolta. Németország ilyen toleranciáról nem is álmodhat.

Arra kellene pedig rácsodálkozni, milyen figyelemreméltó ötlet ez a német gyerekhíradó, milyen messzire tekintő, felelősségteljes közszolgálat. Azért csinálják, hogy a felnövő generációk lehetőleg ne olyan buflák birkákból álljanak, akiktől komolyan aláírást lehet gyűjteni az ügyben, hogy legyen-e olcsóbb a villany. Hanem az ilyen figurákat röhögjék ki reflexből. A németek nem szeretnének ciprusivá vagy göröggé zülleni, ezért igyekeznek megmutatni a gyerekeknek is az elrettentő példákat.

Magyarország is ezek közé tartozik. Magyarrá zülleni sem szeretnének.

Az lehet, hogy egy animált gyerekhíradó nem annyira árnyalt, mint azt a magyar külügy szeretné, de sajnos nem tehetnek szemrehányást a németeknek. Mert a rajzfilm még így is objektívebb és udvariasabb, mint ami nálunk elhangzik egyenesen Orbán Viktor szájából Európáról, a hanyatló nyugatról meg általában a világról. Holott ő elvileg felnőttekhez beszél, és a műsorideje is bőséges.

És mondja simán fapofával bele a mikrofonba, hogy ha nálunk ilyen történne a közszolgálati tévében, akkor mindenki repülne. Amilyen elszarusodott bőrű orrszarvú, már fel se tűnik neki, hogy éppen ezzel igazolja a vádakat. Hiszen pont ezt mesélik a németek a gyerekeiknek: látod, Jürgen, egy rendes országban nem úgy megy az, hogy a miniszterelnök összevonja a szemöldökét, és mindenki repül mindenhonnan.

Meg hát történik nálunk elég gyakran még ilyenebb, a közmédiában is, meg bárhol máshol, hogy mást ne mondjak, se Balog Zoltán, se Halász János nem repültek sehova, pedig a három vállalhatatlan figurából kettővel még mindig nem számoltak el. Mindezt természetesen a német közszolgálat munkatársai pontosan tudják, és majd a következő alkalommal nyilván meg is jegyzik. Ezek a reakciók csak arra jók, hogy még jobban felmérgesítsék őket: Orbán a szemükbe hazudik.

Pedig nem akar szegényke. Súlyos problémája már vagy egy évtizede, hogy a belpiacra szánt ócska otrombaságai kihallatszanak, viszont amikor odakint magyarázkodik miattuk, az meg beszivárog, és ilyenkor itthon röhögnek például azon, hogy ő a Facebookon nyerte meg a választást. Ebből a csapdából utoljára úgy próbált szabadulni, hogy négyszemközt elmondta a diplomatáknak: ne figyeljenek arra, amit mond, csak arra, amit csinál.

Hát most arra figyelnek, és leszarják, amit mond. A gyerekeket pedig felvilágosítják, miért ilyen furcsa ez a bácsi, függetlenül attól, hogyan bizonygatja ő maga, hogy nem is drogos, és bármikor le tud állni.

Őket elsősorban az érdekli, hogy a saját utódaik ne higgyenek az Orbán-szerű szélhámosoknak sohasem. Ehhez meg kell mutatniuk, hová vezet és miben nyilvánul meg a tudatlanság, a demagógia és a paranoid nacionalizmus. Ha majd ráérnek a magyarokon segíteni, akkor csinálnak rajzfilmet nekünk is.

333 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2013. április 7., 16:08 András Mezei

(Németországban a gyerekeket is felnőttnek tekintik)

Az ugye elég nagy baj! Mert ezt tették Hitlerék is! :-)

2013. április 2., 13:31 Lapu01

catalina
Újabb figyiszes gyűlölködött köszönthetünk. Gratulálok tökéletesen adod vissza a Párt tanításait. Csak így tovább, talán még szíjártó is lehetsz.

2013. április 1., 19:31 catalina

angliai magyar
Minden orszagban kovetnek el rasszista indittatasu buncselekmenyeket. A kulonbseg az, hogy a torveny vilagosan tiltja es az elkovetoket felelossegre vonjak. Nem veszik fel oket szinhazigazgatonak es nem tuntetik ki oket allamilag stb."

Magyarországon ezen kívül igyekeznek nem futtatni kábitószeres kurvázókat, mint a német TV sztár a dzsigoló külsejű Schindler gyerek Michel Friedmann, lehetőleg nem tüntetnek ki és nem falaznak olyan pedofil trógeroknak, mint Sir Savile:
... több egykori áldozata is mesélt arról, hogy a műsorvezető molesztálta őket. A film lavinát indított el, egyre több egykori áldozat jelentkezett a rendőrségen. Savile egykori munkaadója, a BBC ellentmondásosan viselkedett az ügyben, amelyet sokáig megpróbáltak ELTUSOLNI. Kiderült az is, hogy Savile-t több munkatársa is rajtakapta, amint fiatal lányokat molesztál, de nem csináltak belőle ügyet."
És nem engednek működni olyan pedofil ripacsokat, mint Cohn Bendit..

Mi ugyanis genetikailag alattvalók vagyunk ahogy Kertész Ákos menekült megjegyezte.

2013. április 1., 19:21 catalina

angliai magyar
Minden orszagban kovetnek el rasszista indittatasu buncselekmenyeket. A kulonbseg az, hogy a torveny vilagosan tiltja es az elkovetoket felelossegre vonjak. Nem veszik fel oket szinhazigazgatonak es nem tuntetik ki oket allamilag stb."

Magyarországon sem.

2013. április 1., 18:14 angliai magyar

"Viszont vannak olyan országok, mint például Nagy-Britannia, ahol nincs is alkotmány."

Nagy-Britannianak van alkotmanya, csak nincs egy kulon dokumentumba leirva.
Kulonben hogyan lehetne alkotmanyos monarchia az allamforma?

További 328 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Tóta W.: Magyarnép-mesék




  Másolat Önnek

NYÜZSI
további posztok »
t-W-itter
Mi az a twitter?
még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X