Az én hetem: Lackfi János és az ismeretlen spermadonor szobra

Lackfi János

6 perc

2019.09.29. 17:00

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Lackfi Jánosnak a következő szavakból kellett ihletet merítenie: elásnák, összeférhetetlen, jótevők, kislány, Puskás.

Heti ötös: miért ezek a kulcsszavak a héten?

Elásnák (Berobbant Karácsony Gergely kampányába egy szerinte manipulált hangfelvétel, ahol ő többek között arról beszél, hogy ha visszatérne Zuglóba, akkor„elásnák”.)

Összeférhetetlen (Kétségessé vált, hogy lesz-e uniós biztos Trócsányi László, miután az EP egyik bizottsága összeférhetetlenséget talált a pozíció és a volt miniszter gazdasági érdekeltségei között. )

Jótevők (Összegyűlt a 700 millió forint, így megkaphatja a szükséges kezelést a kétéves, izomsorvadásban szenvedő Zente.)

Kislány (Főszereplő lett az ENSZ klímacsúcsán Greta Thunberg. Mindeközben Gulyás Gergely miniszter arra jutott, hogy itt csak egy 16 éves beteg kislány kihasználása zajlik)

Puskás (Először fordult el, hogy a FIFA Puskás-díját egy magyar focista kapta)


Ülök a DNS-labor előterében, gépi hidegvíz, gépi melegvíz, csupamosoly asszisztensek vasalt köpenyben, pici sárgaréz névtáblákkal, tuti sminkkel, dizájnszemüvegben, fertőtlenre sikált pult mögött. Böködik a billentyűket műkörmeikkel, cak-cak-cak, csörög a telefonjuk, hallólabor, hallólabor. Szeretettel üdvözöljük, szerüdv, szerüdv.

Bizgetem a mobilt, micsoda hülyeség, mit várok a bizgetéstől, de mi mást tehetnék ilyenkor, igazán! Azt írják, Karácsony azt mondta, vagy nem mondta, hanem megtrükközték a felvételt, vagyis azt mondják, hogy azt mondta, hogy azt mondják, hogy azt mondta... Szóval hogy a kerületébe már nem mehet vissza, mert felégette a hidakat, felszámolta hátországát, ott már őt elásnák. Úgyis elásnak mindannyiunkat, mit ugrálunk? Bár addig kéne valamit. Valahogy. Ahogy a graffiti mondja: van-e élet a halál előtt?