Nem egyértelmű, hogyan tud majd pénzügyileg függetlenedni Harry és Meghan

Tálas Andrea

4 perc

2020.01.15. 18:00

II. Erzsébet engedett kedvenc unokájának, Harry hercegnek, és belement abba, hogy amerikai feleségével kilépjen az uralkodói család protokolljának szorításából.

Csak néhány azokból a sorsdöntő kérdésekből, amelyeket hétfőn szűk családi körben megpróbált tisztázni II. Erzsébet brit uralkodó az általa összehívott válságtalálkozón a trónörökös Károly walesi herceggel és annak két fiával, Vilmossal és Harryvel. Az utóbbi felesége, a gyermekükkel Kanadában tartózkodó Meghan nem vett részt a megbeszélésen.

A 93 éves királynő azok után rendelte legidősebb fiát és két unokáját kelet-angliai kastélyába, Sandringhambe, hogy kedvence, Harry, Sussex hercege és annak amerikai felesége a múlt héten az Instagram-oldalukon váratlanul közhírré tették: mindenben támogatják II. Erzsébetet, ám a királyi családban hivatalosan rájuk háruló feladatoktól visszalépnek, pénzügyileg függetlenedni akarnak, és kétlaki életmódra rendezkednek be azzal, hogy idejük nagy részét Kanadában töltik. Ott, ahol Meghan a Harryvel való megismerkedése előtt éveken át élt, amíg forgatta a Briliáns elmék című tévésorozatot.