Doku360: A minőség tőlünk függ, kezdve azzal, hogy köszönünk-e a szomszédnak

A felső kategóriába jutni 20 év egy irányba mutató munka - mondja az egyik legelismertebb tokaji borász. Hogyan kerülhet egy magyar termelő a világpiacra és a több millió forintot megmozgató borárverésekre? Folyékony Arany, harmadik rész.

  • hvg360 hvg360
Doku360: A minőség tőlünk függ, kezdve azzal, hogy köszönünk-e a szomszédnak
Folyékony Arany a doku360-ban

A tokaji aszú, amelyre a magyarok a mai napig nemzeti szimbólumként tekintenek, majdnem háromszáz évig a világ egyik legdrágább és legkeresettebb bora volt. Tokaj mára egyike a világ leginkább alulértékelt borvidékeinek – mégis, a magyarok kollektív emlékezetében máig él a hajdani „folyékony arany”.

Az első részben megismerhetjük a film három főszereplőjét, a borászokat, akiknek a tokaji aszú egy idea, amit próbálnak elérni.

A második epizódból kiderül, miért van szüksége rendkívüli ütemérzékre a borászoknak a tokaji aszú elkészítéséhez.

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

„A bukásoktól, brutális sérülésektől való félelem folyamatosan bennem van” – meséli Valter Attila országútikerékpár-versenyző a Penge podcast legújabb adásában, ahol arról is beszélget Szilágyi Áronnal és Kenyeres Andrással, hogy milyen gondolatok futnak át az agyán egy esés után, mekkora nyomást jelentett számára a 2021-es berobbanása, és milyen hatással vannak rá a kommentek.