szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ködgéppel és szög-sorozatlövővel felszerelt páncélozott terepjárót foglaltak le Mexikóban a drogkartellek és az azokkal összejátszó korrupt rendőrök ellen harcoló katonák.

Az egység az Egyesült Államokkal határos Tamaulipas szövetségi államban járőrözött, amikor "összefutott" a James Bond-filmbe illő kocsival; az teljes sebességgel száguldott a katonák teherautója felé és bele is rohant. Tűzharc kezdődött, majd a támadók menekülőre fogták.

A gengszterek egérutat nyertek, de négy korrupt helyi rendőrt elfogtak a katonák. A Grand Cherokee dzsip extrái között a páncélozáson túl ködgép és olyan felszerelés is volt, amellyel szögeket lehet kilőni hátrafelé az útra. Mindkét eszköz az üldözők dolgának megnehezítését szolgálta volna. A terepjáróban tucatnyi lőfegyvert, kézigránátokat, nagy mennyiségű lőszert és 20 ezer dollár (3,3 millió forint) kézpénzt is találtak.

Az Amerikába irányuló kokaincsempészetben vezető szerepet játszó  mexikói drogkartellek a rendőrséggel és a hadsereg egységeivel is gyakran összecsapnak. Filipe Calderon mexikói elnök több ezer katonát és szövetségi rendőrt vezényelt a legveszélyesebb térségekbe. A drogháborúban idén már háromszázan haltak meg, tavaly egész évben pedig 2500 felett volt az áldozatok száma.

A évi 13 milliárd dolláros drogpiac fölötti uralomért marakodó kartellek nincsenek pénzszűkében. Ezt mutatja az is, hogy korábban például aranyozott markolatú pisztolyokat és puskákat, rádiókommunikációs berendezéseket és rakétavetőket is lefoglaltak már a hatóságok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

4007: az első terepjáró a Peugeot-tól

A Peugeot belép a négykerék-meghajtású szabadidő terepjárók (SUV) világába a 4,64 méter hosszú, HDi-motorral hajtott új modelljével. A Mitsubishi Motors Corporation és a PSA Peugeot Citroën együttműködésének gyümölcseként megszületett új autó forgalmazása 2007 júliusában kezdődik.

Prizma

Terepjáró-ellenes mozgalom

Gyilkos sofőrökként szidalmazzák őket, időnként bele is rúgnak az autójukba - írta nemrég az osztrák Autorevue a...

automenedzser.hu Autó

Audi-teszt: ha akarom sportkombi, ha akarom terepjáró

Csodálni lehet az Audi allroad quattro képességeit, használni annál kevésbé. Ki menne terepre egy 20 milliós finom lelkű luxusautóval? Skizofrén jellem, tesztünk során kombi énje kerekedett fölül.

automenedzser.hu Autó

Vezettük a világ legerősebb dízel terepjáróját

A 22 millió forintért már nálunk is rendelhető V8-as dízel nyáron érkezik a kereskedésekbe. A 326 lovas 4,2 TDI a világ legerősebb SUV-ja. A 760 Nm-es nyomatékkirály a müncheni sajtótájékoztatón elhangzottak szerint 11,1 liter gázolajat fogyaszt átlagosan. Motorja természetesen Győrben készül.

hvg.hu Autó

Börtönben végzik a természetkárosító motorosok, terepjárósok?

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, valamint a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE)tagvállalatainak képviselői megbeszélést tartottak a gépjárművek terepen történő használatának tárgyában. A természetkárosítókkal szemben szigorúbb fellépésre van szükség.

hvg.hu Autó

Tűzveszélyes terepjárókat hívnak vissza

Több mint félmillió Ford szabadidő-autót, az Escape és Maverick testvérmodelleket várják a szakszervizek, mert tűz gyulladhat ki a motortérben. A visszahívás félmillió amerikai és 15 ezer európai autóst érint.