szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ellenőrizzük a lámpaburákat, keressünk repedéseketA szakértők szerint...

Ellenőrizzük a lámpaburákat, keressünk repedéseket
A szakértők szerint már hajszálvékony repedések is lehetővé teszik a nedvesség vagy kosz beférkőzését , ami a fényszórók károsodásához vezethet.

Kapcsoljuk be az összes világítást
Az autó körüli ellenőrző kör során azonnal kiderül, hogy minden lámpa működik-e. Előtte persze kapcsoljuk rá a gyújtást, a tompított fényszórót, az elakadásjelzőt és tegyük a váltót hátramenetbe. Ideális esetben a féklámpán kívül minden lámpának világítania kell. A reflektort és a parkolófényt külön kell ellenőrizni, ugyanúgy, mint az első és hátsó ködlámpákat.

Ha van fényszórótisztító, azt is ellenőrizzük
Ha az autó fényszórótisztító berendezéssel van felszerelve, ellenőrizzük működőképességét. Olyan berendezéseknél, ahol a lámpán külön gumival ellátott lapátok vannak, ellenőrizzük a gumik épségét.. Ne felejtsük el a féklámpákat. Ha az ellenőrzéskor nem áll rendelkezésünkre segítség, akkor parkoljunk le hátramenetben közel egy falhoz, majd tapossunk bele néhányszor a fékpedálba. Ha a féklámpák visszatükröződnek a falon, akkor azok is rendben világítanak

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!