szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Napirend előtti hozzászólásban kíván beszámolni tettéről, a városi önkormányzat képviselő-testülete előtt az a kiskunhalasi önkormányzati képviselő, akit a hétvégén ittas vezetésen értek a városi kapitányság járőrei - értesült a HavariaPress.

A hírügynökség úgy tudja, hogy a városatya nem pusztán ittasan vezetett, de amikor rendőrök akarták igazoltatni, megpróbált elmenekülni az igazoltatás elől, s csak úgy tudták feltartóztatni, hogy egy másik járőrautó elékerült. A Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a menekülés tényét nem kívánta megerősíteni, annyit azonban igen, hogy a kiskunhalasi önkormányzat képviselőjével szemben ittasság gyanúja miatt intézkedés történt.

A HavariaPress információi szerint az érintett városatya azonos azzal a képviselővel, aki a szocialista párt és egy kiskunhalasi civil szervezet jelöltjeként került a városi képviselő-testületbe. A férfi annak a Weiszenberger Lászlónak a képviselői helyét foglalta el, aki azután mondott le tisztségéről, miután gyanúsítottá vált a Zuschlag-ügyben.

A hírügynökség információi szerint a városatya a hétvégén történtekről most konzultál az ügyvédjével, aki egyébként korábban Kiskunhalas rendőrkapitánya volt. Helyi hírforrások úgy tudják, hogy a képviselő az önkormányzat következő testületi ülésén, napirend előtt kíván beszámolni arról, hogy őszerinte mi történt a hétvégi rendőri intézkedéskor.

Az ügy kapcsán egyébként kiderült, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János - aki szintén a városi önkormányzat képviselő-testületének tagja -, nem mondott le posztjáról, sőt az év elején képviselői vagyonnyilatkozatot is beadott. Tiszteletdíjat viszont már nem kap, mivel a letartóztatását követően a kiskunhalasi képviselők hoztak egy olyan rendelkezést, mely szerint az a képviselő, aki nem jelenik meg meghatározott számú ülésen, elveszíti jogosultságát a tiszteletdíjra. Ettől függetlenül nem kizárt, hogy a büntetőügybe keveredett fiatal szocialista politikus egészen a ciklus végéig meg tudja tartani helyi képviselői tisztségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Ittas mentős okozott halálos balesetet

Egy mentőautó részeg sofőrje okozott balesetet Szlovákiában. A szerencsétlenségben egy nő meghalt. A besztercebányai rendőrség jelentése szerint hárman megsérültek.

MTI Itthon

A nézők közé hajtott egy ittas autós Bátmonostoron

Egy embert súlyos, kettőt könnyebb sérülésekkel szállítottak a mentők kórházba, amikor egy ittas gépkocsivezető autójával motorverseny nézői közé hajtott szombaton Bátmonostoron - közölte a rendőrség.

MTI Itthon

Már a helyszínen elveszik az ittas sofőr jogosítványát

Vasárnaptól olvasható a Magyar Közlönyben, jövő hét vasárnaptól pedig hatályba lép az az igazságügyi miniszteri rendelet, amelynek értelmében a szonda elszíneződésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonni - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

Tóth Krisztina és a kommentelők: amikor az irodalom nem több mint bunkósbot

Tóth Krisztina és a kommentelők: amikor az irodalom nem több mint bunkósbot

Hiába a tiltakozás, szálloda épül a Bem téren

Hiába a tiltakozás, szálloda épül a Bem téren

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben