szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Visszavonta a Fejér megyei rendőrfőkapitány a dunaújvárosi rendőrkapitány vezetői megbízatását, miután kiderült, hogy az alezredes ittas volt az általa okozott hétvégi baleset idején.

Fekete Zsolt alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője vasárnap hajnalban, saját autóját vezetve ütközött össze egy érkező motorvonattal, a város külterületén. A baleset következtében az autót szolgálati időn kívüli időben vezető alezredes és utasa is könnyebb sérüléseket szenvedett.
 
Mivel a baleset kapcsán felmerült az ittasság gyanúja is, ezért vérmintát vettek a rendőrkapitánytól. Az időközben elkészült szakértői vélemény igazolta, hogy az alezredes szeszesitalt fogyasztott mielőtt autóba ült; vérében a szabálysértési értékhatárt meghaladó mértékben találtak alkoholt a baleset idején.

Az eset miatt Fejér megye rendőrfőkapitánya március 30-i hatállyal visszavonta Fekete Zsolt alezredes vezetői kinevezését. Helyette március 31-i hatállyal Budavári Árpád őrnagyot, a rendőrkapitányság eddigi bűnügyi osztályvezetőjét bízta meg a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetésével. A baleset további körülményeit az illetékes ügyészségi nyomozóhivatal vizsgálja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

Hogyan közlekedjünk okosan?

Sok autós szenved önbizalomhiánytól az utakon. Ennek a veszélyeiről ír vezetéstechnikai szakértőnk.

MTI Itthon

Baleset: rendőr hajtott autójával a vonat alá

Dunaújváros rendőrkapitánya vezette azt a személygépkocsit, amelyik vasárnap hajnalban Dunaújváros és Budapest között egy személyvonat ütközője alá szorult - erősítette meg a rendőrség.

hvg.hu Autó

Fiat 500: amikor felnyerítenek a pónik

Ilyen háttérrel, ennyi rajongóval, gazdag történelemmel könnyű sikeresnek lenni - mondhatjuk az új Fiat 500-ra. De csakugyan megfelel a magas elvárásoknak?

HavariaPress Autó

Magyarázkodik az ittas vezetésen ért szocialista politikus

Napirend előtti hozzászólásban kíván beszámolni tettéről, a városi önkormányzat képviselő-testülete előtt az a kiskunhalasi önkormányzati képviselő, akit a hétvégén ittas vezetésen értek a városi kapitányság járőrei - értesült a HavariaPress.

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

16 kiló arannyal és 8800 doboz csempészcigivel bukott le az ukrán diplomata

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Meghalt Szabó János egykori földművelésügyi miniszter

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt

Szabadon engedték a sokszáz elrabolt nigériai iskoláslányt