szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már nem csak újságokban találkozhatunk a legnagyobb európai Toyotával. Magyarországon is bemutatták a 4,5 literes nyolchengeres dízellel szerelt monstrumot, a legendás Land Cruiser 100-as utódját, a V8-ast.

© Autómenedzser
A domonyvölgyi menetpróbán valóban a jármű értékeivel ismerkedhettünk meg. A lenyűgöző teljesítmény, méret és luxus egy pillanatig sem vonta el a figyelmet a kifejezetten terepre álmodott autó valódi off-road képességeiről. Az épített pályán, földutakon, mély homokban, mezőn és erdőben is kipróbált behemót úgy viselkedett, mint egy versenyre összerakott minden-járó és egy luxus egyterű keveréke. Bentről mit sem éreztünk a feladat nehézségeiből, ám külső megfigyelőként szemlélve megdöbbentett a Toyota képessége. Puhán, szinte simulósan egyenesíti ki intelligens futóműve a hepehupás katonai terepet, motorzaj nem hallatszik, a testre szabott fotelekből fel sem tűnik, hogy embert és autót próbáló területen haladunk.

© Autómenedzser
Ezért mondta a jobbomon ülő instruktor, hogy: „picit maradj le, aztán lépj oda neki, hadd érezzük, mit tud ez a futómű. Hogy ne felejtsük, miért vagyunk itt.” Nem sokat kérettem magam, lassítottam, majd egy kövér gázzal sprintre bírtam a 2,6 tonnás szörnyeteget. A 650 Nm-es nyomaték rendesen meglódította az autót, amely a valóban zökkenős szakaszon úgy viselkedett, mint egy hullámvasút kocsija. Láttam, hogy baj lesz belőle, de azért nyomtam, amíg az egyik ilyen ugratón eltűnt a világ, a bordám találkozott a medencémmel, majd amikor hatalmas puffanással földet értünk, röhögésbe törtünk kínunkban. Az élmény meglepő volt, mondhatni megrázó, ám a kocsi ezt meg sem érezte, méltóságteljesen és magabiztosan, igaz, sokkal lassabban folytatta útját a ligeten át. Az instruktor megkereste leesett napszemüvegét majd megjegyezte: "azért jöttünk, hogy ezt kipróbáljuk. Jó volt, nem?"

A cikk folytatása a gyökerekkel és világelső technológiákkal az Autómenedzseren. Kattintson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
automenedzser.hu Autó

Kipróbáltuk a 2007-es Avensist

Vidám orrészt, mp3-lejátszót enyhén módosított fényszórókat kapott és egy kellemes 126 lovas kétliteres dízelmotorral lett gazdagabb a kisebb frissítésen átesett 2007-es Toyota Avensis.

automenedzser.hu Autó

Megújult a világ legnépszerűbb autója - vezettük

Első ránézésre továbbra is jellegtelen autó az új, tízedik generációs Corolla. A Camry kicsinyített mására hasonlít leginkább. Az immár csak szedán változatban gyártott Corolla a rövid próbaúton bizonyította, hogy jó autó.

automenedzser.hu Autó

Toyota RAV4 - Nagynak látszik

Bármennyire is fejlett a technikája, bármilyen vonzó is a formája, és meglepően jók a tereptulajdonságai, mégiscsak kiforratlan autó az új Toyota RAV4. Apró bosszantásai, szereptévesztése nem váltották be a hozzá fűzött reményeimet. De ugyanakkor a RAV4 egy megbízhatóságáról híres Toyota, praktikus nagy munkabírású és takarékos.

automenedzser.hu Autó

Vezettük az új Toyotát

Megérkezett Magyarországra a ferdehátú Corolla utódja az Auris, amelyet az importőr nemes egyszerűséggel úgy mutatott be: az új Toyota. Az ötajtós Auris 3,845 millió forintos alapáron kapható. A legolcsóbb dízelért 4,335 millióért, a legjobban felszerelt 126 lovas dízel változatért 6,055 millió forintért juthatunk hozzá.

Orbán Viktor szerint mindenki Petry Zsolttal van

Orbán Viktor szerint mindenki Petry Zsolttal van

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Egy 4 éves fiú halála miatt nyomozott a brazil rendőrség, feltörték a gyanúsítottak iPhone-jait

Telex: Hivatalosan is lefújták a 200 milliárd forintos HÉV-beszerzést

Telex: Hivatalosan is lefújták a 200 milliárd forintos HÉV-beszerzést