szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kedden reggel az 1-es úton Ács és Gönyű között egy autó elé ugrott egy vaddisznó. A sofőr elütötte az állatot, majd áttért a másik sávba, ahol frontálisan ütközött egy szembejövő autóval, aminek a vezetője a helyszínen meghalt. Magyarországon évente sok állatot ütnek el az országutakon: 2001-ben 83, 2002-ben 119, 2003-ban 92, 2004-ben 120, 2005-ben 84, 2006-ban 78 ilyen baleset történt. Kronológia az 1988 óta nyilvánosságra került, magyar autósokat érintő, állatok okozta halálos közúti balesetekről.

© Autómenedzser
1988. augusztus 6. - Az ausztriai Schwechat és Schadorf között egy öttagú magyar család három tagja vesztette életét. Gépkocsijuk a Budapest felé vezető autópályán frontálisan összeütközött egy osztrák személygépjárművel, amikor a bécsi kocsi vezetője igyekezett kikerülni az úttesten átfutó őzet. 

1995. december 18. - Az ausztriai Illmitzben, a Fertő-tó mellett haladó úton egy mosonmagyaróvári lakos a sötétben nem akart elütni egy előtte felbukkanó őzet, ezért a kormányt elrántotta, s kocsija a vele szemben haladó kisbusszal ütközött. A nő a helyszínen meghalt. 

2003. március 25. - Kőszárhegy és Polgárdi között, egy Mercedes teherautó és egy Volkswagen személygépkocsi ütközésekor meghalt a személyautó vezetője, mert egy állatot próbált kikerülni, s eközben átment a szembejövő forgalom sávjába. 

2003. július 5. - Szerencs közelében egy kisbusz feltehetően egy kutyát próbált kikerülni, de a menetirány szerinti bal oldalra áttérve beleütközött az út szélén álló személygépkocsiba, amelybe azután egy másik autó is belerohant. A baleset következtében a busz  ukrán sofőrje életét vesztette.  

2003. július 28. - Kecskemét közelében egy román rendszámú autó elé ugrott egy őz. A sofőr fékezett és félrerántotta a kormányt, de így is elgázolta az állatot, majd az árokba borult, s az autóban utazó kislány a helyszínen meghalt. 

2004. november 4. - Az M3-as autópálya Hajdú-Bihar megyei szakaszán egy személygépkocsi elé szaladt egy kutya. Az autó elütötte az állatot, majd mindkét oldalon nekivágódott az út menti korlátnak. A baleset következtében az egyik utas a helyszínen életét vesztette.

2005. május 20. - A HÉV Szentendréről Budapest felé közlekedő szerelvénye halálra gázolt egy kutyáját sétáltató nőt, akit az állat rántott a szerelvény alá. 

2005. július 14. - Hernád és Újhartyán között egy személyautó lovas kocsival ütközött. Ennek következtében a kocsirúd olyan erővel érte a személyautó vezetőjét, hogy az szörnyethalt.

2006. március 10. - Somogy megyében, Juta és Várda között egy férfi autójával elütött egy elé kiugró őzet. Az állat ennek következtében átrepült a másik sávba, ahol egy szemből érkező személyautó első szélvédőjén keresztül az utastérbe csapódott, ahol az egyik utas életét vesztette.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ferenc pápa megbetegedett, lemondott egy misét is

Ferenc pápa megbetegedett, lemondott egy misét is

Ismét férjhez ment a csengeri örökösnő

Ismét férjhez ment a csengeri örökösnő

Szinte eltűnt a munkanélküliség, csak a fiatalok vannak bajban

Szinte eltűnt a munkanélküliség, csak a fiatalok vannak bajban