szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rosszul indult az év a japán autógyártók többségének és nem várnak kedvező fejleményeket az év további részében: a Honda Motor, a kettes számú japán járműgyártó pénteken közölte, hogy első negyedévi eredménye 85,6 százalékkal 25,4 milliárd jenre romlott.

Egyszer fent, máskor lent
© Mitsubishi Motors
A Mitsubishi Motors ugyan bejelentette, hogy tavalyi éve 34,7 milliárd jen adózott eredménnyel zárult, de erre az évre az első negyedév gyenge teljesítménye alapján csak 20 milliárd jenes eredményre számít. A márciussal zárult negyedévben 37 százalékkal esett az adózott eredmény, 13 milliárd jenre.

A problémát elsősorban a jen árfolyamának erősödése okozza. Rontott profitvárakozásán egyébként a Suzuki és a Daihatsu is. A Honda globális eladásaira értékében csupán 1,1 százalékos növekedést jelez az idei évre. A borúlátó japán autógyártók között a Toyota látszik kivételnek, javuló eredményt vár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

A legmegbízhatóbb autók: Mazda, Honda, Toyota

Az amerikai székhelyű Warranty Direct piackutató cég 3-9 éves korú autók tulajdonosai között végzett felmérést, mely során 450 ezer angol és amerikai jármű meghibásodási adatait összegezte. Az eredmények alapján a Mazda járművei végeztek az élen 8,04 százalékos meghibásodási rátával - ami azt jelenti, hogy 100 autóból mindössze nyolcnál észleltek kisebb-nagyobb rendellenességet.

hvg.hu Tech

A Honda 2008-as Forma-1-es autóit IBM-technloógiával fejlesztik

A Honda Racing F1 Team 2008-as F1-es versenyautóját az IBM szoftvereit és szolgáltatásait felhasználva fogja fejleszteni és gyártani. A csapatra rá is fér a segítség, mert versenyautóik az idei futamokon nem tűnnek igazán versenyképesnek.

hvg.hu Autó

Az év legnagyobb Honda-visszahívása

Európában csak kétezer autót érint a Honda legújabb visszahívási akciója, amelynek során Jazz, Accord és FR-V típusokat rendelnek a szervizekbe a benzinpumpa esetleges meghibásodása miatt.

Megvan az idei Pride-felvonulás időpontja

Megvan az idei Pride-felvonulás időpontja

Tejködben előzött az autós Körmendnél, amikor érkezett szemből a kamion - videó

Tejködben előzött az autós Körmendnél, amikor érkezett szemből a kamion - videó

Márciustól újra nő a képviselők fizetése

Márciustól újra nő a képviselők fizetése