szerző:
Csikász Brigitta
Tetszett a cikk?

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) által az Országos Rendőr-főkapitányság új flottájának beszerzésére kiírt tender minden olyan döntését, amely november 5-e után hozott a főigazgatóság, amelyre ráadásul bírságot szabtak ki.

Egy hónap óta követi figyelemmel a hvg.hu az Országos Rendőr-főkapitányság számára kiírt flottatender ügyét. A hatmilliárd forint értékű, 2100 új autót jelentő közbeszerzési pályázat első köre november 5-én zárult. A KSZF által bekért utolsó és végleges ajánlatok azonban nem bizonyultak annak, mert a főigazgatóság újabb árajánlatok benyújtására szólította fel a flottakezelőket. Ez ellen több pályázó is kifogást emelt.

A KSZF végül csak december 2-án hirdetett eredményt, amit viszont a döntőbizottság tilalma követett a szerződések megkötésére vonatkozóan. Ezt azért rendelték el, hogy a cégek jogorvoslati kérelmeit elbírálják, és ennek az lett a vége, hogy a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság által november 5-től meghozott minden ajánlati felhívást, eljárási cselekményt és döntést megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság. A KSZF-nek egymillió forint bírságot, illetve ezen felül eljárási költségként még 2,7 millió forintot kell fizetnie.

A KSZF a döntőbizottság határozatát követően kiírta az ajánlatkérés újabb időpontját: december 12-én 10 óráig kell benyújtani a pályázatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csikász Brigitta Itthon

Kit érdekel, mennyibe kerül majd az új rendőrségi flotta?

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) flottájának beszerzésére kiírt tender kapcsán újabb információk kerültek a hvg.hu birtokába: a rendőrség illetékesei elfogadták volna a legjobb ajánlatot benyújtó lízingcég pályázatát, ám a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) nem. Arra, hogy miért nem, nincs válasz.

Csikász Brigitta Itthon

Időhúzás miatt nincs még új flottája a rendőrségnek

A három évvel ezelőtti gépjármű-tenderhez képest 600-800 millió forinttal olcsóbban juthat hozzá új autóparkjához az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), amint a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) végre eredményt hirdet. Ezt – úgy tudjuk – a gazdasági válságra hivatkozva nem tette meg, mondván: a nyertesnek majd garantálnia kell az ártartást is. A pályázók viszont úgy vélik, a cél egy jelenleg nem nyerésre álló lízingcég pozícióba juttatása.

hvg.hu Autó

Háborúskodás a hatmilliárdos rendőrségi flottatenderen

Tegnapi cikkünkben adtunk hírt arról, hogy eldőlt: az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) új gépjárműparkja Fordokból és Opelekből áll majd. A testület flottabérletére kiírt tender erdményét kedden hirdették ki.

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket

Tíz katalizátort loptak el, majd hozzácsaptak egy biciklit is

Tíz katalizátort loptak el, majd hozzácsaptak egy biciklit is

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért

Ausztriából Magyarországra jönnének orosz vakcináért