szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavalyi hatalomátvétel után idén ismét jobbnak bizonyultak a német autók a Dekra éves megbízhatósági felmérésében. A flottákkal is foglalkozó német hivatalos gépjármű-felügyeleti szervezet 15 millió autót vizsgált meg 2008-ban. Idén először nemcsak kategóriánként neveztek meg győzteseket, hanem kiosztották az év legmegbízhatóbb autója címet is. Ezt az Audi A6 kapta.

© Stiller Ákos
A Dekra jelentése elősorban a használtautó-vásárlóknak jelent segítséget. Minden esetben azt összesítették, hogy különböző járműkategóriákban, különböző futásteljesítmény mellett milyen meghibásodások jelentkeztek. Hét kategóriában, három időintervallumban vizsgálták a német autóparkot. 

A Bester aller Klassen (A legmegbízhatóbb autó) díjat idén osztották ki először. Az az autó kapta, amelyik a legkevesebb hibapontot gyűjtötte össze 150 ezer megtett kilométer során. Az Audi A6 mögött második helyen a hetes BMW, harmadikon az ötös BMW végzett a három időszak összesített hibalistája alapján. 

A legkevesebb hibajelenség a Ford S-Max/Galaxy tulajdonosait bosszantotta a felmérés szerint (96,7 százalékban probléma nélküliek ezek a kocsik az első 50 ezer kilométer alatt). Ebben az összehasonlításban második a Renault Clio III, harmadik a Mazda5. 

A Dekra-jelentésből kiderül, a német autók a legmegbízhatóbbak a német szerviztapasztalatok szerint. 21 különböző listából 13-ban az élen végeztek. A legmegbízhatóbb autók összesített listáján az első nyolc német. 

Továbbra is trend, hogy a közép- és felsőkategóriás járművek jobban bírják a kilométereket, míg a kisautók, bár az első időszakban többnyire gondozásmentesek, később gyakrabban meghibásodnak. Négyszer többször adták meg magukat 100-150 ezer kilométerrel az órában, mint az első 50 ezer kilométer alatt. 

A teljes lista az Autómenedzser.hu autós portálon olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Autó

A legmegbízhatóbb autók: Mazda, Honda, Toyota

Az amerikai székhelyű Warranty Direct piackutató cég 3-9 éves korú autók tulajdonosai között végzett felmérést, mely során 450 ezer angol és amerikai jármű meghibásodási adatait összegezte. Az eredmények alapján a Mazda járművei végeztek az élen 8,04 százalékos meghibásodási rátával - ami azt jelenti, hogy 100 autóból mindössze nyolcnál észleltek kisebb-nagyobb rendellenességet.

hvg.hu Autó

Német autók vs. japán autók - meglepő fordulat

Az ADAC német autóklub legújabb felmérése szerint a német autók megbízhatóbbak, mint a japánok. Idén a BMW nyerte a Sárga angyal elismerését – az eddigi abszolút győztes Toyotával szemben. Jó-jó, ezt a németek mondják. Ám ugyanők mondták az utóbbi 10 évben, hogy mennyire jók a japánok. Mi történt tavaly? A Spiegel német magazin ennek nézett utána.

Videó: Ijesztő, ahogyan autó alá csúszik a motoros, de viszonylag olcsón megúszta

Videó: Ijesztő, ahogyan autó alá csúszik a motoros, de viszonylag olcsón megúszta

A magyarok majd kétharmada még mindig uniópárti

A magyarok majd kétharmada még mindig uniópárti

Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket