szerző:
MTI

Hétfőtől újra járható a budai alsó rakpart a Lágymányosi hídtól egészen a Margit hídig, miután visszaadják a forgalomnak a Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt - közölték az Élő Duna projekt kivitelezői. Rövid ideig tartó forgalomkorlátozásokra továbbra is számítani kell.

Az említett szakaszon november végén fejeződtek be a csőfektetési munkálatok és hétfőre az aszfaltozás is elkészül, így két héttel az eredetileg tervezett januári határidő előtt befejeződik az építkezés. Bár a közlekedés mindkét irányban elindulhat, az autósoknak a főgyűjtőcsatorna építése miatt további forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk, amelyek az alsó rakpartot is érintik majd. "Rövid ideig tartó, kis területre kiterjedő forgalomkorlátozás, sávszűkület még várható a most megnyíló rakpartszakaszon, illetve bizonyos le- és felhajtósávokban is" - írták az építők.

Az építés miatt a Bem téren és a Margit hídnál is forgalomkorlátozások lépnek életbe. A Bem téren január 10-től február közepéig sávszűkítésre, majd a Fő utcai kereszteződés újbóli lezárására kell számítani, várhatóan a nyár elejéig. A Döbrentei tér és a Zsigmond tér között előreláthatólag a nyár elejéig tartanak a munkálatok, részben a felső, részben az alsó rakpart alatt.

A csatornafektetést a jövő év őszén útpályaépítés, a Margit híd budai hídfőjénél pedig egy új közlekedési csomópont kialakítása követi, ezért a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső részét várhatóan 2009 októberétől lehet majd újra használni.

A rakpartot a budai főgyűjtőcsatorna kivitelezése miatt zárták le szakaszosan. A legutóbb november 5-én adtak vissza a forgalomnak egy szakaszt, akkor az Erzsébet híd és a Margit híd között nyitották meg az utat. A lezárások az Élő Duna projekt keretében zajló beruházás végéig, várhatóan 2009 őszéig tartanak.

A budapesti központi szennyvíztisztító telep és kapcsolódó létesítményei elnevezésű beruházás összköltsége mintegy 428,7 millió euró, amelynek 65 százalékát a Kohéziós Alapból az Európai Unió finanszírozza.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
MTI Itthon

Elhalasztaná a rakpartzárat az óbudai polgármester

Óbuda három héttel elhalasztaná a rakpart lezárását a kerületiek és a Sziget fesztiválra látogatók érdekében - közölte Bús Balázs (Fidesz) polgármester szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

MTI Autó

Megnyithatják a rakpart egy szakaszát a Sziget fesztivál idejére

Elképzelhető, hogy megnyitják a budai rakpart egy szakaszát a Sziget fesztivál idejére, legalábbis megvizsgálják ennek lehetőségét a főváros szakemberei a következő napokban. A Sziget szervezői szerint a hagyományos augusztusi rendezvény megtartását semmi nem fenyegeti.

Hét nap

Vitatott rakpartlezárás

Nem sikerült tehermentesíteni Óbuda főútjait a Sziget Fesztivál építési forgalmától, mivel csak késve, hétfőn nyílt...

HavariaPress Autó

Hétfőtől újabb rakpartszakaszt zárnak le

Hétfőtől egészen az év végéig nem lehet majd közlekedni a budai alsó rakparton a Lágymányosi híd és az Erzsébet híd között, ahol folytatódik a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése.

MTI Itthon

Lezárják a Műegyetem rakpartot is

Két hónapon át nem lehet közlekedni a budai alsó és felső rakparton június 16-tól, mert a 4-es metró Szent Gellért téri állomásához tartozó lejtakna és a főgyűjtő csatorna építése miatt mindkét utat lezárják a Bertalan utca és a Szent Gellért tér között.

hvg.hu Shake

Adjátok vissza a rakpartunkat! - videó

Flashmobot szerveztek vasárnap a budai főcsatorna építése miatt a közlekedés elől elzárt budai rakpartra civilek. A hvg.hu videóstábja a helyszínen járt, tekintse meg filmünket!

2,5 millió forintért árulnak Dunakeszin egy Almát

2,5 millió forintért árulnak Dunakeszin egy Almát

4 évet kapott az autós, aki sms-ezett gyorshajtás közben és halálra gázolt egy motorost

4 évet kapott az autós, aki sms-ezett gyorshajtás közben és halálra gázolt egy motorost

Megerősítette a kormányhivatal: védettség alatt álló erdőt irtottak ki a Balaton-parton

Megerősítette a kormányhivatal: védettség alatt álló erdőt irtottak ki a Balaton-parton

Mennyire gyors a Mol első szuper villámtöltője?

Mennyire gyors a Mol első szuper villámtöltője?

"Országos vészhelyzet fenyeget a no-deal Brexit miatt"

"Országos vészhelyzet fenyeget a no-deal Brexit miatt"

A TEK ráállt a ferihegyen elfogott szír terrorista ügyére

A TEK ráállt a ferihegyen elfogott szír terrorista ügyére