szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A csecsemőülés a praktikus fogónak köszönhetően könnyen hordozható.

A csecsemőülés a praktikus fogónak köszönhetően könnyen hordozható. A hosszan előre nyúló, párnázott oldalsó fejtámla megnyugtató védelmet nyújt oldalirányú ütközés esetén. A fejtámla magassága hét lépésben állítható, és vele együtt a biztonsági öv is automatikusan a gyermek vállának magasságához igazodik. A gyermeket egy ötpontos, a közepénél állítható biztonsági öv tartja az ülésben. Az ülés ISOFIX rögzítési pontokon keresztül, illetve a hagyományos biztonsági övvel rögzíthető az autóban. Ezen ülés újszülött kortól körülbelül egyéves korig (legfeljebb 13 kilogrammos testtömegig) használható.

Az új, átalakítható gyerekülés a korábbiaknál hosszabb ideig, kilenchónapos kortól hatéves korig használható, ami igazi áttörést jelent a gyermekek autós biztonsága terén. Az átalakítható gyermekülés kényelmes és puha, így a gyerekeknek jól esik benne az ülés és az alvás. A csecsemőknek készült gyermeküléshez hasonlóan ez az ülés is hosszan előre nyúló, párnázott oldalsó fejtámlával van felszerelve, amely kiváló védelmet nyújt oldalirányú ütközés esetén, és garantálja, hogy a biztonsági öv megfelelően helyezkedjen el a gyermek vállán. A középen állítható biztonsági öv az elrendezésnek köszönhetően könnyedén hozzáigazítható a gyermek magasságához. Az ülés az autóba szerelt biztonsági övvel rögzíthető, a kihajtható támasztólábbal pedig bármilyen utasülésre könnyedén felszerelhető. Ha a gyermek elérte a 15 kg-os testsúlyt, az ülés előre néző pozícióban is beszerelhető. Ekkor az ülés kényelmes, háttámlával ellátott ülésmagasítóvá alakítható, és a gyermek, valamint az ülés is a beépített biztonsági övvel rögzíthető. A Volvo Cars azt javasolja, hogy a gyermekek legalább 3, de inkább 4 vagy idősebb korukig a menetiránynak háttal utazzanak.

A négy- és tízéves kor közötti gyermekek számára ajánlott a háttámlával ellátott praktikus ülésmagasító, amely biztosítja, hogy az autó beépített biztonsági öve a megfelelő helyen fusson a gyermek vállán és combján. Az ülésmagasítót és a gyermeket előre néző irányban, az autó saját biztonsági övével kell bekötni. Az ülésmagasítón nagyon kényelmesen ülhet a gyermek, és a puha párnázatú oldalsó támlák maximális kényelmet nyújtanak alvás közben is. A fejtámla összesen 11 fokozatban állítható, így a gyermekkel együtt növekszik. Az ülésmagasítónak a szélessége három lépcsőben állítható, ezáltal a növekvő gyerekeknek mindig kényelmes marad az ülés.

Az ülésekhez használt valamennyi szövet megfelel az Öko-Tex Standard 100 előírásnak, azaz ezen anyagok garantáltan semmilyen allergén anyagot nem tartalmaznak. Valamennyi üléshuzat levehető és 40 fokon mosógépben mosható.

A Volvo Cars azt javasolja, hogy a gyermekek a lehető leghosszabb ideig, de legalább 3-4 éves vagy idősebb korukig a menetiránynak háttal utazzanak. A gyermekek nyaka gyenge és folyamatosan fejlődik, a fejük pedig arányaiban nagyobb, mint a felnőtteké. Ha a gyermek a menetiránynak háttal utazik, a frontális ütközésekkor fellépő erők eloszlanak a hátán és a fején, így a nyak jóval kisebb terhelést kap. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a statisztikák szerint az ilyen típusú ütközés a leggyakoribb, és egyben a legveszélyesebb. Idősebb korban is fontos, hogy a gyermekek megfelelően be legyenek kötve, ezért érdemes ülésmagasítóként használni az ülést. Az ülésmagasító megóvja a gyermekek fejletlen csípőjét és sérülékeny hasát, mivel az övet a megfelelő helyen, a combjukon vezeti keresztül.

„A gyermekeknek a lehető leghosszabb ideig a menetiránynak háttal ajánlott utazniuk” – erősítette meg a Volvo Cars termékmenedzsere, Jessika Andréasson. „Ha csak annyit sikerül elérnünk az új üléseinkkel, hogy több gyermek utazik hosszabb ideig menetiránynak háttal, már boldogok vagyunk.”

A Volvo márkájú gyerekülések 2009 nyarától a hivatalos Volvo viszonteladóknál vásárolhatók meg Európában és Ázsiában, beleértve Kínát is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője

Nem csak marketing: tényleg strapabíróbb az új iPhone kijelzője

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja

Magyarország is az emberkereskedők egyik célpontja