szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A General Motors lépett egyet, és valószínűleg nem tette volna, ha nem lenne valami valóságalapja a dolognak.

Szép lassan könnyebb lesz felsorolni azokat az autógyártókat, amelyek még nem gondolkodtak el egy elektromos meghajtású autón, de ez így is van jól. Már a Porsche bejelentése is elég meglepő volt, mert néhány hónappal korábban még arról beszéltek, nem építenek ilyen modellt, aztán most tessék, nemrég jelezték, hogy mégis megvalósul a Mission-E. A General Motorsnál (GM) azért idáig még nem jutottak el, de már van némi reménykedésre okot adó dolog ott is.

Ez még nem az E-Ray, de szívesen látnánk ilyennek az elektromos változatot is.
©

A MotorTrend beszámolója szerint a GM a napokban kért védjegyet az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalában az "E-Ray" és a "Corvette E-Ray" esetében, ami finoman szólva is azt sugallja, hogy jön a Corvette elektromos változata.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a gyártó végül ezt a nevet fogja majd használni az autóra. Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások miatt viszont előbb-utóbb lépni kell a cégnek is, és akkor már jól jöhet elfekvőbe az E-Ray név.

Addig viszont még sok kérdés nyitva marad: teljesen elektromos autóról lesz-e szó, vagy valamilyen hibridről, mennyi lenne az ára, és milyen kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy ne csak gyors, de hatékony is legyen? A válaszok egyelőre nem, vagy csak elméletben születtek meg, de hamarosan ez is ki fog derülni. Viszont ha minden igaz, az egyik kérdésre hamarabb is megérkezhet a válasz, legalábbis, ha a Hennessey megépíti az 1000 lóerős elektromos autóját.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Elítélte Demeter Szilárd publicisztikáját az izraeli nagykövetség és a Nemzetközi Auschwitz Bizottság is

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk

Egy új randiappban fotók helyett hang alapján dönthetünk