szerző:
hvg.hu

Az ausztrál Axel Peemoeller egy egyszerű, de annál zseniálisabb trükkel segítené az autósokat.

A parkolóházakban nem ritka látvány, hogy valaki azért megy körbe-körbe, mert a kijáratot keresi. Pedig a felfestés és a táblák elvileg segítenek, de ha valami nincs kellően az ember szeme elé tolva, akkor valószínűleg nem veszi észre a lényeget. Ezen a gondolatmeneten indult el az ausztrál Axel Peemoeller is, amikor 2006-ban megalkotta a hatalmas feliratait.

A dizájner gyakorlatilag semmi mást nem csinált, csak fogta a jól bevált trükköt, és megtévesztette az emberi agyat: olyan feliratokat készített, ami elsőre olyannak tűnik, mintha ott lebegnének előttünk. Valójában azonban csak az optikai csalódást kihasználva kanyarította fel a betűket, így viszont azonnal világossá vált a lényeg. Egyből megláthatja az ember, melyik a kijárat, melyik a bejárat, melyik út vezet lefelé, és melyik felfelé.

©
©
©
©
©
©
©
©

Az alkotását nemcsak az autós közönség értékeli, a Metro beszámolója szerint 2008-ban számos nemzetközi díjat is elnyert az ötletével. Hasonló trükköt alkalmaztak azok is, akik megcsinálták a világ legbiztonságosabb gyalogátkelőhelyét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!