szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kevés olyan könnyű dolog van, mint a párhuzamos parkolás, mégis nagyon sok autósnak okoz fejtörést a dolog. Most mutatunk egy videót arról, hogyan kellene jól csinálni.

Annak ellenére, hogy az autósiskolában oktatják, a tapasztalat szerint meglepően sok embernek van gondja a párhuzamos parkolással. Mindegy, hogy orral előre, vagy tolatva kell betalálni a helyre, nem igazán megy a feladat. Hogy miért, annak több oka is lehet.

Egyrészt van az a fajta hiba, amikor rosszul választják meg a sofőrök a két autó közti távolságot, és már csak akkor eszmélnek rá, hogy nem fognak beférni a helyre, amikor konkrétan nem férnek be. A másik gyakori hiba, hogy rossz szögben próbálkozik az illető a beállással, így aztán az autó eleje vagy hátulja mindig ki fog lógni.

Akármelyikről is legyen szó, a végeredmény minden esetben ugyanaz: vagy egy rossz parkolás, vagy néhány rövid, küzdelmes perc után feladják az emberek, és másik helyet keresnek. Pedig a megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolják.

Az alábbi videó készítői azt akarták bemutatni, valójában mennyire egyszerű a párhuzamos parkolás. Ha az autó hosszánál legalább harmadával nagyobb a hely, már biztos, hogy be fogunk férni. Az autó hátsó tengelye legyen nagyjából egy vonalban az elöl álló autó hátsó részével, majd a kormányt elforgatva induljunk meg hátrafelé. Amikor az első irányjelző lámpa egy vonalba ér az elöl álló autó hátsó irányjelzőjével, forgassuk el a másik irányba a kormányt, majd tolassunk tovább. A többi innen már gyerekjáték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány