szerző:
hvg.hu

Ki gondolná, hogy egy úgymond teljesen hétköznapi dízel terepjáróban ilyen komoly erő rejtőzik.

A Land Rover úgy gondolta, hogy egy mindenképpen egyedi teljesítménnyel szeretne egy kis hírverést kelteni a nemrégiben debütált Discovery Sport körül. Éppen ezért fogtak egy teljesen hétköznapi kivitelű, csak némi vasúti módosítást kapott autót, és Svájc északi részén ráküldték a sínekre. De nem ám keresztbe, hanem menetiránynak megfelelően.

A járgány mögé egy több mint 100 tonnás szerelvényt kötöttek, vagyis körülbelül egy a Boeing 757-esével megegyező tömegű súlyt. A 180 lóerős teljesítményű és 430 Nm nyomatékú terepjáró szépen lassan elindult, majd pedig 10 kilométeren keresztül vontatta a három kocsiból álló vasúti szerelvényt. Íme:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!