szerző:
hvg.hu

A futurisztikus nyergesvontatót a cég egyik telephelyén sikerült levideózni.

A bemutatóján lehetett valamennyire látni a kaliforniai cég első villanykamionját, de csak este és mesterséges megvilágításban. Most viszont sikerült hosszabban, fényes nappal is megnézni.

Egy Roy Greenbergnevű férfi kiszúrta – mondjuk nem volt nehéz – a járművet a Tesla Design Stúdiója körüli utakon és gyorsan a nyomába eredt. Fel is került a videója az Instagramra:

Érdekesség, hogy mennyire mély és üres a fülke hátulja, ami azt jelezné, hogy az akkumulátor csak a teherautó alvázán kap helyet. A Tesla által közölt korábbi teljesítményadatok alapján a jármű 1 MWh akkukapacitással rendelkezik, amihez elég masszív méretű akkumulátort kell tartalmazni.  Persze mindez korántsem biztos, hogy ennél a járműnél már így van. További érdekesség a gépkocsi hátulján látható szabványosnak tűnő vontatórendszer csatlakoztatás is.

Az előzetes információk szerint egyébként a Tesla kamionját többek közt önvezető funkcióval várták, aminek nagyjából 320-480 kilométeres hatótávolságot jósoltak – vagyis inkább középtávú, belföldi, városok közötti szállítmányozásra lehetne használni.

Egy kamionos összeszedte, mi baja a Tesla kamionjával

A múlt héten Elon Musk bemutatta legújabb fejlesztését, amellyel most a közúti fuvarozást akarja forradalmasítani. Vannak, akik kételyeket is megfogalmaztak a nagy dobással kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

A francia szélsőjobb kihátrál az egyik legnagyobb melléfogásából

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Kezdd az új évet eredményesen: Így kérj fizetésemelést 11 lépésben

Kézilabda-vb: óriásit küzdött, de kikapott a svédektől a válogatott

Kézilabda-vb: óriásit küzdött, de kikapott a svédektől a válogatott

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

Megtalálták a két lopott pingvint

Megtalálták a két lopott pingvint

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról

Palkovics is dönteni fog a Széchenyi- és Kossuth-díjakról