szerző:
hvg.hu

Ezúttal kivételen nem a legnépszerűbb hazai használt autós oldalon keresi gazdáját egy megkímélt állapotú, C-s rendszámú régi magyar Lada.

A Vaz-2101-et hazánkban leginkább Lada 1200, Zsiguli 1200 vagy ezerkettes Lada néven ismerték, illetve ismerik mind a mai napig, még akkor is, ha ma már csak nagyon ritkán találkozhatunk vele a közúti forgalomban.

A Fiat 124 műszaki alapjaira építkező orosz szedánt különböző változatokban 1970-től egészen 1988-ig gyártották, mi pedig találtunk belőle egy kiváló állapotban lévő eladó példányt:

©

A dolog érdekessége, hogy az autót egy külföldi hirdetési oldalon, az osztrák Willhabenen találtuk, ahol egy bizonyos Károly kínálja eladásra a Salzburg mellett található kocsit. Az 1981 novemberében gyártott fehér Lada 1200-as eddig mintegy 150 ezer kilométert hagyott maga után, magyar papírjai pedig idén szeptemberig érvényesek.

©

Az eladó szerint remek állapotban van a régi orosz technika, melyet az elmúlt hónapokban napi szinten használtak és ez alatt megbízhatóan tette a dolgát. Az új kuplunggal és új fékkel rendelkező, idén 37 esztendős Lada ára 2250 euró, ami napi árfolyamon átszámítva mintegy 700 ezer forint.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!