szerző:
hvg.hu

Nagyon sietős lehetett a sofőrnek a dolog, mert szinte állva hagyta a 130 km/h-val haladó autót.

Aki autópályán akar közlekedni, annak nem árt előre felkészülnie rá, hogy lesznek olyan sofőrök, akik a legkevésbé sem tartják be a 130 km/h-s sebességhatárt. Márpedig ennél feleslegesebb dolgot el sem tudunk képzelni, hiszen nem fog annyival hamarabb célba érni a sofőr, mint amennyivel veszélyesebb a vezetése a nagy sebesség miatt. Hogy ez mennyire így van, azt itt ki is számoltuk korábban.

Ettől függetlenül mégis sokan taposnak bele a gázpedálba az autópályán, ezért már szinte fel sem tűnik, ha elsuhan mellettünk egy másik jármű. Kivéve persze akkor, ha olyan helyzetről van szó, mint amit Törökországban rögzítettek.

Az Oto Kokpit nevű Facebook-oldalra még múlt héten került fel egy videó, amin egy ilyen gyorshajtós előzés látható. Csakhogy az elkövetője nem egy személyautóval volt, hanem kamionnal. A videó készítője felvette, ahogy 130 km/h-val robog az autópályán, majd nem sokkal később feltűnt mellette/előtte a kamion is. Mint kiderült, a teherautó sofőrje 160 km/h-val repesztett.

Törökországban egyébként (az Autóklub szerint) a személyautók legfeljebb 120 km/h-val közlekedhetnek az autópályán. Ez aztis jelentheti, hogy a teherautóknak még ennél is lassabban kell menniük. Ehhez képest a 160 km/h-s tempó elég rémisztő.

És, hogy mennyi időt lehet nyerni, ha valaki 130 km/h-ra helyett 160-nal repeszt az úton? Itt megtalálja a választ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

Ezzel a mondattal gratulálnánk Apáti Bence kinevezéséhez!

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot

Bérek az egészségügyben: Románia durván beelőzte Magyarországot

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

A marihuána legalizálása miatt nő az autós balesetek száma

Kíméletlen törzsi logikával politizál az Orbán-rezsim

Kíméletlen törzsi logikával politizál az Orbán-rezsim