szerző:
hvg.hu

Ezentúl nem segwayezhetnek be a Bazilika elé a turisták.

A Belváros képviselő-testületének döntése értelmében

június közepétől tilos a Belvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezeteken a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, a hoverboard, az elektromos gördeszka, a sörbike és a riksa használata is

– írja az V. kerület közleményére hivatkozva az Index.

Az eszközökről a sétálóutcákban le kell szállni, és ott azokat csak gyalogosan tolva vagy kézben tartva lehet közlekedni. A jogszabályról a kölcsönző/bérbeadó természetes vagy jogi személyeknek, cégeknek kell tájékoztatniuk az eszköz használóit.

A határozat indoklása szerint az utóbbi években a rendeletben felsorolt elektromos közlekedési eszközök elterjedése tömeges lakossági panaszt váltott ki a Belvárosban, mert rutintalan személyek vezetik őket, és a gyalogosokra fokozottan balesetveszélyesek.

Aki a rendeletet nem tartja be, akár 150 ezer forintos büntetésre, vagy 50 ezer forintos helyszíni bírságra is számíthat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!