szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai gyártó ötlete szerint a közeljövőben érkező rendőrautók könnyű szerrel tudják majd titkolni valódi mivoltukat.

Az elmúlt hetekben nagy port vert fel hazánkban, hogy a rendőrség mindenféle jelölés nélküli, civil személyautónak tűnő elfogó járműveket vet be a gyorshajtók ellen. Magyarországon jelenleg Audikat, Mercedeseket, Opeleket és Skodákat használnak ilyen célokra, többféle színben, és ha egy idő után ismertté válnak a kocsik, akkor cserélgetik őket.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Ford éppen mostanság védette le egy olyan rendőrautónak az ötletét, mely alaphelyzetben úgy néz ki, mint egy teljesen hétköznapi személyautó, de gombnyomásra felfedi rendőrségi kilétét.

Ezekről a jelenleg fejlesztés alatt álló autókról alaphelyzetben a laikusok képtelenek megmondani, hogy rendőrség által használt járművek, hiszen nincs rajtuk semmilyen erre utaló jelzés. A forgalomban lopakodó módon járőrözni képes járgányokban azonban található egy gomb, melynek megnyomásának hatására a kocsi karosszériáján bekapcsol egy addig inaktív fénykibocsátó réteg, mely megjeleníti a rendőrautók szokásos azonosító jelzéseit.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben

Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát

A CSU elnöke szerint meg kell szüntetni a Fidesz néppárti tagságát