szerző:
hvg.hu

A Tesla robbantotta ki az elektromos autók forradalmát, de az amerikai vállalatot hamarosan megelőzhetik a nagy múltú autógyártó cégek.

Ha egy beszélgetésben az elektromos autók kerülnek szóba, akkor szinte garantálható, hogy nagyon gyorsan megemlítik a Tesla nevét is. Ez nem meglepő, hiszen a csak és kizárólag tisztán elektromos autók gyártásával foglalkozó amerikai cég villanyautó fronton alaposan meglepte a tradicionális autógyártókat.

A jó ideje gyártási nehézségekkel és pénzhiánnyal küszködő Teslát azonban néhány éven belül könnyen leléphetik a nagy múltú autós cégek. Legalábbis egy most napvilágot látott jelentés erre enged következtetni.

A PA Consulting többek közt a stratégiájuk, az akkumulátor technológiájuk, a beszállítói hálózatuk, a partnerkapcsolataik és a gazdasági teljesítményük alapján rangsorolta a villanyautókat gyártó cégeket. A cég szakértői szerint e tekintetben 2019-ben még a Tesla lesz az első helyen, de két évvel később már teljesen más lesz a helyzet.

A PA Consulting előrejelzése szerint 2021-ben már a Daimler dominálja majd a piacot, majd pedig a BMW, a Renault/Nissan/Mitsubishi, a Volkswagen, a Volvo és a Toyota következik a sorban. És a Tesla csak a hetedik lesz a toplistán.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!