szerző:
hvg.hu

Ennek a patika állapotú lengyel kisautónak a láttán vélhetően még a hollywoodi színész is elérzékenyülne.

A Fiat a népszerű 500-as modell utódjaként 1972-ben mutatta be a 126-os típust, melyet 1980-ig gyártottak Olaszországban. Nálunk azonban nem ez, hanem értelemszerűen sokkal inkább a lengyel változat volt elterjedt: a Polski Fiat 126p-t 1973-tól egészen 2000-ig gyártották.

Bár Tom Hanks Budapesten nemrégiben még talált belőle egy példányt, manapság egyre ritkább látvány a hazai utakon a Kispolszki, főleg nem olyan állapotban, mint amilyenben ez a konkrét darab leledzik:

©

A nyírbogáti Kispolák 1987-ben hagyta el a gyártósort, vagyis idén ünnepli 31. születésnapját, ettől függetlenül az elmúlt több mint három évtizedben alig 41 ezer kilométert hagyott maga mögött. Az 1987 és 2000 között használt, majd pedig 2018-ig garázsban pihent kisautó a hirdető szerint kiváló állapotnak örvend és remek OT (oldtimer) alapot képez.

©

A piros apróság nemrégiben új rendszámot kapott és 2020 júniusáig érvényes műszaki vizsgával rendelkezik. Az árcéduláján 880 ezer forintos összeg olvasható, ami korrektnek mondható, hiszen a közelmúltban több olyanKispolszki is felbukkant Magyarországon, melyért 1,5-2 millió forint körüli összeget kértek az eladók.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!