szerző:
hvg.hu

A Giulia jelenleg harmadik helyen szerepel egy viszonylag elfogadott megbízhatósági felmérésben, amelyet az angol WhatCar készít időről-időre.

A felmérést az egyévestől négyéves korú autók megbízhatóságával kapcsolatban publikálják, természetesen csoportokra bontva. Jelen esetben a középkategóriás szedánokra vonatkoznak az eredmények. A helyezési rangsor azon alapul, hogy a tulajdonosok milyen hibákat jelentenek a vizsgált 18 hónapos időszakra visszamenőleg.

A 2018-as lista szerint: az Alfa Romeo Giulia a harmadik helyen szerepel 96,9 százalékos eredménnyel a vásárlóktól érkező hibalisták alapján, a Volvo V60 és az Opel Insignia után. Ezzel megelőzi mind a BMW 3-as sorozat, mind az Audi A4, mind pedig a Mercedes C-osztály típusait.

Zárójelben, hogy mióta létezik a típus aktuális generációja a piacon, de itt csak az 1-4 éves autókat veszik alapul.
©

Az olaszok a Giuliát 2016-ban mutatták be a szigetországban és a típus legjellemzőbb problémái a visszajelzések alapján a klímarendszer, a fékek és a fényszorókat illetően adódtak.

A riport megjegyzi ugyanakkor azt is, hogy némi anomáliák akadtak a gyártói garanciák érvényesítése kapcsán is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!