szerző:
hvg.hu

Akio Toyoda több szempontból is figyelemreméltó személyiség, például sosem tagadta, hogy óriási motorsport-rajongó. Céges autóban sem kedveli a konformista stílust, nagyon úgy tűnik.

Néhány nappal ezelőtt jelentek meg a képek az interneten egy eléggé egyedivé alakított japán Toyota Centuryról, amelyet szépen feltuningoltak. A kocsit a gyártó saját sportrészlege, a Gazoo Racing Masters of Nürburgring (GRMN) vette kezelésbe.

A kocsit ahhoz képest, hogy a Century alapból egy elnöki szedán a maga 5,3 méteres hosszával és visszafogott megjelenésével, a sportcsapat elég rendesen átalakította: szpojlerek itt-ott, légterelő oldalt, alsó szplitterek elöl, és persze a látványos felnik sem maradhattak el. Ám az igaz meglepetés akkor következett, amikor a kocsi hátsó ablakait leengedték, mert kocsiban Akio Toyoda mosolygott, a világcég első számú vezetője.

Akio Toyoda mindig is elkötelezett autósport-rajongó volt, de nemcsak a kanaépén ülve: maga is részt vett például a 24 órás Nürburgringen tartott hosszú távú versenyeken Morizo Kinoshita álnéven.

Nem semmi figura a Toyota főnöke - videó

Tíz évvel ezelőtt vezették be az online árverést, előbb csak ingóságokra, majd üzletrészekre és ingatlanokra is lehetett licitálni. Az állam és az e-árverésben fantáziát látó bankok szerint a rendszer kiállta a próbát: átlátható. Megnéztük, milyen az, amikor egy lakást árverez a NAV.

A duplacsavar az elnök lefotózott autójában egyébként az, hogy talán úgy tűnik, ez valami benzinzabáló monstrum. Pedig ez csak részben igaz, mert van benne ugyan egy V8-as 5.0 literes benzinmotor, ám ott van ebben is az elektromos segédhajtás, vagyis nincs szó árulásról, ez a modell is egy hibrid. Zöldrendszám még így se járna neki, mert azt csak a plug-in hibridek kaphatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Megjött az új Mortal Kombat, és brutálisabb, mint az előzők – videók

Megjött az új Mortal Kombat, és brutálisabb, mint az előzők – videók

AusOpen: Babos és Fucsovics bejutott a vegyes páros második fordulójába

AusOpen: Babos és Fucsovics bejutott a vegyes páros második fordulójába

Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Domokos László: A fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén

Mészárosék kapták az év alaptőke-emeléséért járó díjat a BÉT rendezvényén