szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BMW elképzelte, hogyan zajlik majd le a távozó Dieter Zetsche utolsó napja a Mercedesnél.

Nyugdíjba vonul a Mercedest is gyártó Daimler vezérigazgatója, a rozmárbajszú Dieter Zetsche, aki 13 évig vezette a céget, amelyhez 1976-ban csatlakozott. Zetsche maga felügyelte a Mercedes-gyártást, mérnökként külön ügyelve az autók minőségére.

A vezérigazgató svéd kollégájának, Ola Kaelleniusnak adja át a stafétát szerdán a német járműgyártó részvényeseinek éves közgyűlésén Berlinben, a nagy rivális BMW pedig egy különleges reklámmal tisztelgett az emléke előtt.

A szpot "Az utolsó nap" címet kapta, és azt mutatja be, ahogy Zetsche tapsvihar, szelfik, és gratulációk közepette leadja belépőkártyáját, majd távozik a Daimler konszern épületéből.

Villájába hazaérve azonban nyomban el is passzolja a Mercedesét, majd

kihajt a garázsból egy BMW i8 Roadsterrel.

"Végre szabadon" - mondja a reklám, amely végül megköszöni Dieter Zetschének a sok évnyi inspiráló versengést.

A két cég többször is oda-odaszúrt egymásnak a reklámjaiban, néhány éve a 100 éves BMW-t például a Mercedes köszöntötte egy kis fricskával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A SZFE-kancellár szerint fogy a hallgatók lelkesedése

A SZFE-kancellár szerint fogy a hallgatók lelkesedése

Adótévhitek tengerében

Adótévhitek tengerében

Novemberben kezdődhet a tömeges oltás Moszkvában

Novemberben kezdődhet a tömeges oltás Moszkvában