szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel az Attila út és a Krisztina körút is be volt állva a török elnök hivatalos programja miatti közlekedési káosz idején, előtérbe kerültek az unortodox megoldások.

Este 7 és 8 között tetőzött Budapesten a közlekedési káosz, amikor Erdogan elnök programja miatt az emberek másfél-két órára a metrómegállókba és a Margit körútra szorultak. Ki-ki vérmérséklete és elfoglaltsága fontosságához mérten reagált a nem várt akadályra, Budán több út is teljesen beállt. Ezt unhatta meg az az autós, aki nemes egyszerűséggel áthajtott a Vérmező kivilágítatlan részén.

Olvasónk lőtt róla egy képet, amely ugyan sötétben készült, de jól látszik rajta a kocsi fénycsóvája:

©

Az olvasónk elmondása szerint az autó egy fehér SUV volt, és fél 8 körül választotta a közlekedési dugó által képződött problémacsomó átvágásának gordiuszi módozatát. "Fél nyolc felé sétáltam át a Déli pályaudvari metrómegállóhoz a Vérmező parkon keresztül, amikor az egyik murvás szakaszon megjelent az autó. Körülbelül 20-30-cal ment", írta nekünk névtelenséget kérő olvasónk.

A kocsi a Széll Kálmán tér felé ment, az Attila úthoz közelebbi részen, azt nem látta, hol ment be a parkba, ahová amúgy a parkot gondozó kertészek járművei is be tudnak hajtani. Olvasónk még hallotta, hogy egy édesanya kommentálta az esetet kisgyerekének: "Látod, ez nem volt szabályos".

Elképzelhető, hogy a parkban elhelyezett kamerák is rögzítették az esetet, így a vezetőnek, ha beazonosítják, lehet, hogy sokba kerül majd a hirtelen ötlettől vezérelt egérútkeresés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Teljesen elesett Budapest közlekedése Erdogan miatt

A török elnök látogatása miatt az embereket leszállították a villamosról, nem mehettek be a házakba, a Margit hídon tömegek gyalogoltak. Sokan ragadtak a munkahelyükön, a gyerekekért sem jutottak el a szülők az óvodába és az iskolába. Az Andrássy utat hermetikusan zárták le, volt, aki a Batthyány téri aluljáróban ragadt.